Atac cibernetic la Camera Deputaților! Hackerii au sustras date personale ale parlamentarilor, inclusiv acte de identitate. Să tot mizezi pe digitalizare?

Persoane necunoscute au spart baza de date de la Camera Deputaților, furând datele personale ale parlamentarilor. S-au furat acte de identitate și analize medicale, relatează Digi24. Printre victime se numără și premierul Marcel Ciolacu, transmite R3Media.

„A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, a transmis Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, pentru Adevărul.

Secretariatul General al Camerei Deputaților a mai precizat faptul că „majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”.

Acest incident de securitate vine în condițiile în care autoritățile românești și europene sunt într-o goană fără precedent pentru digitalizare, inclusiv în domenii sensibile precum învățământul, sănătatea sau asigurările sociale, transmite R3Media.


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Apărăm Credința și Patria. Susținem Monarhia, Familia, Cultura, Tradiția și Viața de la concepție la moartea naturală.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Lasă un răspuns