Adevărata biografie a agentului bolșevic Mihai ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN

FOTO: Mihai Șora comunist la o manifestație de 1 Mai 1962 pe când era șef la ESPLA cu Zigu Ornea și Tiberiu Avramescu - activenews.ro

De Cronicar / Știri, Dezvăluiri / Publicat: Luni, 26 februarie 2024, 20:00

Mihai Șora a murit în urmă cu un an, sâmbătă, 25 februarie 2023, la vârsta de 106 ani, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a acestuia de soția lui, Luiza Palanciuc, mai tânără decât el cu câteva decenii – chiar peste o jumătate de secol. Documentarea de mai jos este republicată azi ca un strop de adevăr într-o mare de minciuni întreținută cu nesaț de căpușele României și ale istoriei naționale reale:
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, nu s-a putut stăpâni și a scris și el pe Facebook că Mihai Șora, simbolul #rezist în ultimii ani, a fost „un blând filosof al cetății”. Și un fost agent și turnător al regimului bolșevic reactivat după 1989 în Rețeaua Soros, după cum aminteam noi.
Nu ne-am fi deranjat de la a adăuga la această știre un „Dumnezeu să-l ierte!” și atât dacă nu am fi găsit tot internetul plin de aceleași și aceleași minciuni despre viața „blândului filosof al cetății”. Nu e de ajuns că pagina fakeopediei de extremă stânga Wikipedia prezintă o biografie total falsificată a fostului agent bolșevic, acum mai citim aceleași informații false și pe agențiile de presă, ceea ce, în numele deontologiei profesionale și corectitudinii informației, nu este de acceptat.

ȘtiripeSurse, de exemplu, fără o minimă documentare, preia minciunile colegilor lui de GDS, Vladimir Tismăneanu, respectiv GDS și FSN, în cazul lui Andrei Pleșu, potrivit cărora Mihai Șora, ca membru al GDS și Fundației Soros și totodată ministru al Educației FSN în Guvernului Iliescu-Roman, și-ar fi dat demisia la mineriada din iunie 1990, în semn de protest față de masacrarea studenților și bucureștenilor de către mineri și agenți ai regimului fesenist. Nimic mai FALS! Șora și-a încheiat mandatul de ministru odată cu întreg Guvernul Roman, două săptămâni mai târziu. Am demonstrat acest lucru cu acte și vom vorbi pe acte, pentru că așa este corect, ca să nu umplem net-ul de „Fake News”.

De aceea și nu pentru alt motiv, publicăm aici, Adevărata Biografie a lui Mihai Șora, conform documentelor de Partid și Arhivelor CC al PCR, DIE, CIE, SIE, respectiv DSS, respectiv CNSAS. Demersul nostru se numește pur și simplu Anti-Fake News. (…) – integral pe activenews.ro.


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns