America brâncușiană și Donald Trump!

© Valerian Cruceru

12 martie 1914: Prima expoziţie personală a lui Constantin Brâncuşi pe pământ american făcea senzație!

În 1914, Brâncuși deschide prima expoziție în Statele Unite ale Americii la Photo Secession Gallery din New York City, care provoacă o enormă senzație. Colecționarul american John Quin îi cumpără mai multe sculpturi, asigurându-i o existență materială prielnică creației artistice.

Domnule Donald Trump – geniul brâncușian a fost recunoscut universal în America… prima dată!!! Acolo primea titulatura universală de Părinte al Sculpturii Moderne, avea doar 38 ani! Punea capăt dominației artei antice grecești… și deschidea o nouă viziune în cosmogonia umană a artei sculpturale!

Mulțumesc Americii pentru harul de a vedea harul Titanului din Hobița Gorjului, Patriarhul lui Dumnezeu! A fost și cântăreț diacon în stranele Bisericilor românești – 33 ani, cât vârsta Mântuitorului!

Grația divină și gloria umană s-au împletit în aură istorică pentru a da destinului Americii un om pentru istoria lumii – BRÂNCUȘI!

America a fost și chilia lui Dumnezeu unde Donald Trump a primit Binecuvântarea Domnului! Cu semnul primit de la Dumnezeu… nimic nu-l mai poate învinge pe alesul Domnului! Donald Trump are providență divină și umană… căile Domnului au labirint ceresc! Alfabetul Cuvântului Domnului are o caligrafie lirică, este nodul gordian al Creației… despletit în surâsul noului născut și al faptelor liturgice! Donald Trump a renăscut titanic!

Donald Trump este un Brâncuși politic, știu că familia sa iubește România, vorbește despre noi cu venerație, demnitate și onoare!

Iubirea dintre America și Brâncuși, dăinuie și astăzi… America a înțeles Alfabetul artei brâncușiene, un nod gordian hristic… născut din pământul Hobiței pentru a ne înfrăți pe vecie cu Creația lui Dumnezeu și eternitatea lumii!

Imaginea este din timpul expoziției brâncușiene din America – 12 Martie 1914!

Laurian Stănchescu, scriitor, jurnalist, istoric literar!


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare

Lasă un răspuns