Kaufland, Vice și violul*

Fosta redacție „Vice”, cu Băltărețu la mijloc (cerc roșu), într-un moment care sugerează că și „Agenda progresistă” mai ia pauze (sursa vicecom)

*titlul ne aparține

REȚEAUA GERMANĂ DE 170 DE MAGAZINE NE-A CONFIRMAT CĂ A CERUT „INFORMAȚII SUPLIMENTARE ȘI CLARIFICĂRI” DE LA ORGANIZATORII GALEI „SUPERSCRIERI” DUPĂ PREMIEREA UNUI JURNALIST ACUZAT DE VIOL: ÎN FAPT, FOSTUL REDACTOR- ȘEF AL PUBLICAȚIEI PROGRESISTE „VICE”, BĂLTĂREȚU, A FOST ACUZAT PUBLIC DE JURNALISTA ADINA FLOREA CĂ A FORȚAT-O LA UN ACT SEXUAL. ALȚI SPONSORI, PRECUM BRD SAU FAN COURIER AU TĂCUT

01/08/2024| Traian Horia✎
Neomarxismul mioritic are prestigiu de iubăreț, respectiv de talentat în lozinci, etichete și propagandă (LEP). Nu știe nimeni dacă acestea două intră la „calități” sau la „defecte” pentru el, dar este de cercetat ce se întâmplă la fosta Ștefan Gheorghiu, actuala SNSPA, o Universitate descrisă cu mult timp înainte de publicația noastră ca pepinieră de „activiști progresiști” și- mai ales- ce poveste a avut jurnalista Adina Florea, care a acuzat că a fost violată de Răzvan Băltăreţu, fost redactorul-șef al fostei reviste Vice România.

Fragment din răspunsul Kaufland România

În ambele cazuri, e vorba de lumea nouă adusă de „progresiștii” de peste Ocean, eventual pe finanțări nerambursabile: la SNSPA– universitatea de stat acaparată elegant de o Agendă progresistă sub ochii tembeli ai oricărui ministru al Educației, se acuză hărțuirea sexuală a unor studente de către „elitele” instituției, cu Cristian Pârvulescu (Pro Democrația, rector-politolog) și rectorul Remus Pricopie care tac mormântal. La Premiile Superscrieri se acuză un viol și premierea violatorului, un activist care a condus un site „progresist”. Jurnalista Adina Florea l-a acuzat de viol pe fostul redactor-șef al revistei „Vice” („Viciu”, n.n.) Răzvan Băltărețu, aceasta scriind într-o postare pe Facebook că nu a fost la Gala Superscrieri pentru că are „o problemă” ca să-și vadă„violatorul premiat pe scenă”.

Sursa R3Media

Potrivit Hotnews, preluat de R3media, la concursul Superscrieri, premiul onorific pentru întreaga activitate a fost acordat redacţiei „Vice”, unde Băltărețu a ocupat funcţia de redactor-șef din 2021 până la falimentul publicației: „progresiștii” se premiază între ei, dar este bine de menționat că „întreaga activitate” nu include nici măcar în glaciațiunea Neomarxismului, „activitatea sexuală”. Adina Florea susține că a fost vorba de un viol („în iulie 2015, atunci când aveam abia 20 de ani împliniți, s-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu”), pe când Băltărețu zice că a existat consimțământ: este discutabil, însă, despre ce consimțământ poate fi vorba în contextul în care, după presupusul asalt sexual, Florea a plecat să doarmă „pe malul Dâmboviței, în fața căminelor de la Grozăvești”, în timp ce Băltărețu s-a instalat comod și țapăn în patul ei. Pe 22 mai 2024, publicația noastră transmitea o solicitare de informații, în virtutea solidarității de breaslă, prin care cerea opinia autorizată a organizatorului Galei (un ONG numit fundația Friends for Friends- FFF (sic!, n.n.) referitoare la faptul că a premiat un jurnalist acuzat de viol. FFF era, de asemenea, rugată să ne transmită dacă ia în calcul retragerea premiului, cum se întâmplă în mediile pretențioase ale corporatismului. Din 24 aprilie, ziua când am contactat echipa fundației și până în prezent, nu am primit niciun răspuns și este evident că nici nu vom primi.

Reprezentanții FFF nu au dispus de timpul necesar pentru a ne răspunde

Noua religie nu fabrică neapărat „eroiai Comunicării în redacțiile încropite la București de vreo Agendă, dar va avea mereu sloganuri despre „independența” și „libertatea presei”. În consecință, am scris unor sponsori de la Gala Premiilor Superscrieri, solicitând amănunte despre atitudinea pe care instituția financiară respectivă o are față de existența acestui scandal în miezul unui proiect sponsorizat.

Sponsorii Galei Superscrieri: Kaufland vorbește, dar BRD și Fan Courier tac, deși teribilele norme corporatiste i-ar obliga să ia atitudine și să cerceteze riguros situația din România

Kaufland România ne-a confirmat, de exemplu, că a solicitat „informații suplimentare și clarificări” de la Superscrieri, precum și „asigurări referitoare la menținerea unui prestigiu dorit de ambele părți: „Kaufland România tratează cu seriozitate și respect astfel de situații și condamnă orice formă de abuz. Angajamentul nostru ferm este să susținem și să promovăm drepturile omului, incluziunea socială și libertatea de exprimare și informare. Cu atât mai mult cu cât incluziunea socială este un pilon central în activitatea noastră, deoarece credem că fiecare persoană, indiferent de origine, gen, vârstă sau statut social, merită să fie tratată cu demnitate și respect. În acest context, am luat legătura cu organizatorii Galei Superscrieri, pentru a obține informații suplimentare și clarificări, dar și asigurări că, în continuare, împărtășim aceleași valori fundamentale precum siguranță, respect și responsabilitate”, ne-a declarat Compania. Alte entități, precum Fan Courier sau Banca Română de Dezvoltare (BRD) au menținut tăcerea: o tăcere profesionistă, care nu e zgomotoasă dar e sănătoasă.

Parteneriat PRESĂ. ADJECTIV. TRAIAN HORIA – BLOG de JURNALIST

Lasă un răspuns