Alexandra Nadane la un an de la moartea Alexandrei Ivanov: Răbdarea ei din acea noapte ne trimite cu gândul la martiri

Gabriel Ivanov a fost cucerit de bucuria permanentă pe care Alexandra o iradia. Foto: Facebook / Ivanov Gabriel - via stiripentruviata.ro

Alexandra Nadane, Director Executiv la Centrele Roua, care oferă sprijin femeilor însărcinate, a scris pe Facebook despre Alexandra Ivanov, tânăra care a murit cu exact un an în urmă la Spitalul din Botoșani.


Acum un an de zile a murit Alexandra Ivanov. O noapte întreagă a cerut să fie chiuretată, în urma unui avort spontan, iar dimineață organismul ei nu a mai rezistat. Au existat proteste, există un proces, însă, pentru mine, ceea ce s-a întâmplat a constituit încă un element care ilustrează cum femeile însărcinate nu au parte de un tratament la nivelul așteptărilor dintr-un motiv profund. Încerc să vorbesc despre acest motiv profund.

Ceea ce s-a întâmplat cu Alexandra Ivanov în noaptea de 17 spre 18 august nu este nici o excepție, dar nici o regulă. În practică, un procent mare de femei însărcinate sunt tratate foarte bine în perioada sarcinii și la naștere și un procent foarte mare, de asemenea, sunt tratate foarte rău. Uneori în același spital se întâlnesc extreme și, mai rar, dar există, în cazul aceluiași doctor.

Am cunoscut cazuri extreme din ambele categorii: doctor care a luat un copil nou-născut considerat mort și l-a resuscitat și a trăit sănătos; doctor care a făcut avort, mințindu-o pe o tânără că este în pericol de moarte (convins financiar de mama tatălui copilului); doctor care a făcut avort fără să existe sarcina, doar ca să mai câștige niște bani; doctor care a stat după gardă aproape 8 ore în plus ca să nască o pacientă cu probleme; doctor care a spus asistentei că, dacă începe să iasă copilul până ajunge el la spital, să îl împingă înapoi, ca să fie sigur că el va primi plicul pentru că a născut acea pacientă; doctor care a fost ales naș de botez pentru cum a îngrijit femeia și copilul; doctor care a trimis acasă o femeie însărcinată cu apendicită, spunându-i că e balonată, iar ea a murit după două ore, de la peritonită. – integral pe stiripentruviata.ro.

Lasă un răspuns