Isabel Vaughan-Spruce, adf.uk

POLIȚIA BRITANICĂ A PREZENTAT SCUZE ȘI A APROBAT O COMPENSAȚIE FINANCIARĂ DE 13000 LIRE PENTRU O ACTIVISTĂ PRO-VIAȚĂ CARE FUSESE ARESTATĂ DOAR FIINDCĂ „GÂNDISE” ÎN APROPIEREA UNEI CLINICI DE AVORTURI

19/08/2024| Traian Horia✎


În nov. și dec. 2022, o femeie a fost arestată în apropierea unei clinici de avorturi din Birmingham (Marea Britanie) doar fiindcă, literalmente, se ruga în gând: Isabel Vaughan-Spruce este o activistă „pro-viață”, directorul „March for Life UK” și a fost reținută după ce staff-ul clinicii a fotografiat-o și a alertat Poliția fiindcă ar fi încălcat un Ordin de protecție a spațiului public (PSPO), afișând aparent o atitudine de rugă creștină. Cu alte cuvinte, deși nu a spus nimic și nu a afișat niciun slogan, Vaughan- Spruce a fost acuzată că ar fi putut să influențeze decizia unor femei care vizitau clinica. La prima arestare, magistrații au achitat-o, iar la a doua reținere au respins cazul. În avg. 2024, poliția West Midlands i-a prezentat scuze și a admis să îi achite 13000 de lire britanice (UKP) drept compensație, după ce a fost acuzată de încălcarea drepturilor omului și comportament abuziv. Conform Catholic News Agency, în ambele cazuri, femeia a fost eliberată pe cauțiune după arestare, fiind pusă sub acuzare pentru încălcarea unui Ordin de protecție a spațiului public (PSPO) susținut de Consiliul Local.
Dialogul activistei cu echipa de polițiști este ireal și pare desprins direct din Kafka… Ea a fost întrebată în mod repetat ce caută acolo, iar ea a răspuns de fiecare dată că se roagă, dar poate că gândurile sale reprezintă și altceva. „Mi-am dedicat o mare parte din viață susținerii femeilor aflate în criză de sarcină cu tot ceea ce au nevoie pentru a face o alegere împuternicită pentru maternitate. Credința mea reprezintă un punct central a ceea ce sunt, prin urmare voi sta în picioare sau mă voi plimba lângă o unitate de avort și mă voi ruga pentru această problemă. Este ceva ce am făcut aproape în fiecare săptămână în ultimii 20 de ani din viața mea”, a spus ea.

Promotorii progresiști ai avortului susțin implementarea, după un model nord-american, a unei zone-tampon în jurul clinicilor de avort, pentru a evita ca femeile însărcinate să fie „influențate”, „consiliate”, „informate”, „convinse” să renunțe la întreruperea de sarcină. Fostul ministru Lord Frost a comentat că „este incredibilă arestarea pentru crimă de gândire în Marea Britanie modernă” adăugând că ,,este o bucurie primirea de despăgubiri în acest caz, pentru o așa-numită infracțiune”. The Christian Institute (TCI) menționează că există un trist record legislativ local, referitor la activismul pro-viață: TCI menționează faptul că parlamentul Scoției și Irlanda au votat în 2024 legi ce interzic prezența martorilor „pro-viață” și chiar distribuirea de literatură anti-avort în afara centrelor de avort, după ce anterior, în 2023, provincia catolică Irlanda de Nord adoptase o legislație cvasi-similară.

Parteneriat PRESĂ. ADJECTIV. TRAIAN HORIA – BLOG de JURNALIST

Nota noastră: În engleză, puteți citi detalii aici.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns