ALFABET DUPĂ DICTARE

Kamala Harris

LA 8 ANI DUPĂ CE A GREȘIT CANDIDATUL IEȘIT CÂȘTIGĂTOR ÎN ALEGERILE PREZIDENȚIALE DIN STATELE UNITE, PUBLICAȚIA „NEWSWEEK” ARE DIN NOU IPOTEZE RISCANTE: ZICE CĂ DEMOCRATUL HARRIS ÎL CONDUCE PE REPUBLICANUL TRUMP ÎN SONDAJE, DEȘI KAMALA HARRIS TACE TOT TIMPUL FIINDCĂ NU PREA ARE CE SĂ SPUNĂ

24/08/2024 Traian Horia

Publicația Newsweek, atașată puternic doctrinei Noului Marxism, revine aproape săptămânal ca să amintească bizonilor consumatori-de-presă, că Democrata Kamala Harris îl conduce în sondaje pe Republicanul Donald Trump. Este, desigur, o dezertare de la misiunea de informare corectă a publicului, mai ales că nu știe nimeni de ce ar avea Harris o superioritate în fața lui Trump. Candidatul Democrat, care nu a fost ales prin vot public de Partidul Democrat american, a fost vice-președinte în guvernul lui Joe Biden și nu a făcut absolut nimic ca să arate că îl eclipsează prin program sau promisiuni electorale pe Trump. Altfel spus, Harris are o problemă în a demonstra că în 3 luni până la alegerile prezidențiale va face ceea ce nu a reușit să facă în ultimii 3 ani cât s-a aflat la guvernare: din iunie, de la anunțarea candidaturii sale, Kamala Harris nu a acordat niciun interviu, nu a a organizat nicio conferință de presă, în care să își demoleze contra-candidatul și nici nu a confirmat vreo dezbatere directă cu Trump, deși a fost provocată la aceasta.

Nancy Cooper, redactor-șef la prestatorul de servicii Newsweek

În aparițiile sale publice, e vizibil că singurul lucru la care se pricepe Kamala Harris este să zâmbească larg, lucru exersat îndelung în oglindă. În acest context, e cert că știrea difuzată recent de Newsweek, conform căreia Kamala Harris l-ar conduce pe Trump cu 8 puncte, într-un sondaj național realizat de Bullfinch între 19 și 21 august, este extrem de discutabilă. Publicul american și european vrea fapte nu povești, cu atât mai mult cu cât Newsweek a fost implicată în trecut, într-o știre care nu are nicio legătură cu deontologia jurnalistică: în nov. 2016, când toată planeta anunța victoria Republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale, la „Newsweek” apărea ca și câștigător al competiției candidatul Democrat Hillary Clinton. Reamintim că în România, lansarea „Newsweek” România a fost onorată de primul sorosist al țării și consilier prezidențial, Sandra Pralong– ea înseși fost director de comunicare al revistei de orientare neomarxistă „Newsweek” (Statele Unite), care s-a remarcat ca publicație-campion a știrilor false (fake news, nota bene).

Hillary Clinton, ieșită președinte la revista Newsweek, deși toată planeta l-a anunțat pe Donald Trump președinte

Ce se știe precis despre Newsweek este că în seara alegerilor prezidențiale din noiembrie 2016, redacția „Newsweek” a dat la print o ediție specială intitulată „Doamna Președinte” („Madam President”, în original – vezi foto mai jos, sic!, n.n.) în care publicația felicita deja pe candidatul Democrat Hillary Clinton pentru câștigarea alegerilor. Scurt timp după aceea, redactorii au plecat acasă să sărbătorească „în avans” victoria lui Clinton. În opinia generală din redacție (pe unde a trecut dealtfel și „activista” Sandra Pralong, azi – un competent consilier de „agendă globalistă” al lui Klaus Iohannis), electoratul american urma să voteze precum îi „sugerase” presa mainstream: pentru candidatul Democrat. După ce câteva ore mai târziu candidatul republican Donald Trump a fost declarat învingător în cursa electorală, roboțeii utili din direcțiunea „Newsweek” au sărit din papuci și capot direct în costum, au supt lămâi și au început să dea telefoane pentru retragerea la urgență a tirajului de 125 000 de exemplare din chioșcurile de presă. Dar 17 exemplare ale revistei fuseseră deja vândute și 17 bizoni americani aflaseră că, din informațiile „Newsweek”, doamna Hillary Clinton era noul președinte al SUA. În 2024, este foarte probabil că respectivul candidat desemnat (nota bene, „prin neglijență”) de Newsweek ca și „câștigător” va fi același Donald Trump.

PRESĂ. ADJECTIV. TRAIAN HORIA – BLOG de JURNALIST


Pentru o presă întru adevăr, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo.

Lasă un răspuns