DE CE SUNT SINUCIDERI ÎN OCCIDENT? PR. ROMAN BRAGA

atitudini.com

Părintele Roman Braga, mărturisitor din temnițele comuniste și apostol al lui Hristos pe tărâmurile americane, ne explică fenomenul, ce ia din ce în ce mai mult amploare, al sinuciderilor, în Occident. Oare nu lipsa credinței este pricina pentru care tinerii de azi nu își mai găsesc rostul în viață? DE CE SUNT SINUCIDERI ÎN OCCIDENT? PR. ROMAN BRAGA.

Educația din școli

Nu se predau în şcoli valori absolute: ce e bine astăzi, mâine poate fi rău, ce e rău astăzi, mâine poate fi bine. Totul este relativ. Dacă Familia şi Biserica nu le dau valori absolute, şcoala nu le dă! Toată filosofia în şcoală este bazată pe evoluţionism, care de fapt nu este o ştiinţă, ci este o filosofie, bazată pe materialismul filosofic al sec. al XVIII-lea.

Vă spun un lucru: dacă noi nu venim de nicăierea, cum se învaţă în general în şcolile din Apus, şi nu ne ducem nicăieri, tânărul la 14-15 ani spune: «Dar nu merită să trăieşti!». Adică cum: eu nu vin de nicăieri, nu mă duc nicăieri. De ce să trăiesc să mă îmbolnăvesc de cancer? De ce să plătesc taxe la guvern, de ce să nu mă sinucid?!!». Şi sunt sinucideri multe.

Fenomenul Columbine College

Aţi auzit de prin ziare ce s-a întâmplat la Columbine College? E un liceu american şi acolo era o listă pe care elevii o păstrau şi pe care notaseră cum să se sinucidă pe rând… Şi unul dintre ei a vrut să facă un act de «caritate» şi să-i omoare el, a omorât şi studenţii din bibliotecă. De ce? Eu nu-i acuz. Eu acuz sistemul. Pentru că sistemul acesta evoluţionist, despre care ei spun că e ştiinţific, dar nu este experimentat în laborator, este numai o filosofie.

De ce să nu admiţi şi a doua filosofie despre Creaţie şi despre Univers, şi despre studiul naturii decât numai aceea. Există acum în America o mare opoziţie împotriva lui Darwin, s-au publicat cărţi şi sunt mari biologi care au demonstrat în laborator că este imposibilă evoluţia. Dar s-a creat în tineret un anumit behaviour, un comportament cum se spune. Ceea ce urmărim noi, ortodocşii, este schimbarea acestui comportament şi îndreptarea atenţiei oamenilor spre lucrurile eterne şi spre valorile absolute.

Importanța catehizării în America

Cred că de aceea ne-a trimis Dumnezeu în America. Omul modern n-are timp să se cunoască pe sine pentru că este prea ocupat cu cunoaşterea în afară de sine. Iar din punctul de vedere al vieţii morale, şi tineretul mai ales nu poate suporta aventura intrării în sine şi ca un fel de scăpare (escape noi îi spunem) cultivă lucrurile zgomotoase.
Trebuie să existe o reacție împotriva a tot ceea ce este rău în societate. Și mai ales la români, care sunt înclinați să imite tot ceea ce aici, în America.

De exemplu, este o mișcare foarte puternică împotriva avorturilor în America. Eu am fost patru ani la rând cu icoana Maicii Domnului la Casa Albă. Pe 22 ianuarie se adună la Washington milioane de oameni. De fiecare dată, mergeam opt kilometri până la Curtea Supremă, unde acum 30 de ani s-a hotărât liberalizarea avorturilor și acolo ne rugam pentru copiii care au fost avortați. Toți cei de pe lături, huiduindu-ne, aruncau cu orice. Dar nu ne uitam la asta, ne duceam.

(Extras din Revista Atitudini Nr. 39) – atitudini.com



Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns