Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell: Dezinformarea

    S-ar putea să vă pară că mă leg copilăreşte de o organizaţie pe care majoritatea oamenilor o socoteşte curată şi binevoitoare, însă Societatea Americană pentru Cancer acţiona diferit înapoia scenei faţă de felul cum o făcea în public.

Cu o ocazie am călătorit într-un oraş din partea de sus a statului New-York unde am fost invitat să ţin o conferinţă la sediul local al Societăţii Americane pentru Cancer, aşa cum mai făcusem şi în alte părţi. în timpul prezentării mele, am folosit o imagine care făcea referire la noua organizaţie AICR. Nu am menţionat că şi eu fac parte din aceasta, aşa că audienţa nu era conştientă de faptul că eu eram consilierul lor ştiinţific senior.

După prezentare s-au pus întrebări, şi gazda mea m-a întrebat:

-„Ştiţi că AICR este o organizaţie de şarlatani?”

-„Nu”, am spus, „nu ştiu”. Mă tem că nu am făcut prea bine ascunzându-mi scepticismul cu privire la comentariul ei, pentru că ea s-a simţit obligată să explice:

-„Acea organizaţie este condusă de un grup de şarlatani şi doctori discreditaţi. Unii dintre ei au fost chiar la închisoare”. La închisoare? Asta chiar era o noutate şi pentru mine! Din nou, fără să-mi dezvălui asocierea mea cu AICR, am întrebat:

-„De unde ştiţi acest lucru?”

Ea a spus că a văzut un comunicat care circulase prin sediile locale ale Societăţii Americane pentru Cancer pretutindeni în ţară. înainte de a pleca, am aranjat să-mi trimită o copie a acelui comunicat la care făcuse referinţă şi în foarte scurt timp am intrat în posesia materialului.

Comunicatul fusese trimis de la biroul preşedintelui naţional al Societăţii Americane pentru Cancer, care era, de asemenea, director senior al prestigiosului Institut Roswell Memorial pentru Cercetarea Cancerului din Buff alo. Acest comunicat pretindea că „preşedintele” ştiinţific al organizaţiei, fără să mă numească personal, conducea un grup de „opt sau nouă” doctori discreditaţi, dintre care mai mulţi petrecuseră ceva timp în închisoare. Totul era pură născocire. Nici măcar nu am recunoscut numele acestor medici discreditaţi şi n-aveam idee cum s-ar fi putut porni ceva atât de răutăcios.

După ce am făcut ceva mai multe investigaţii, am descoperit persoana de la biroul Societăţii Americane pentru Cancer din Buffalo care era responsabilă pentru acel comunicat şi i-am telefonat. Deloc surprinzător, el a fost evaziv şi mi-a spus doar că a primit această informaţie de la un reporter sub condiţia anonimatului. A fost imposibil să dăm de urma sursei originale. Singurul lucru pe care îl ştiu în mod sigur este că acest comunicat a fost distribuit de către biroul preşedintelui Societăţii Americane pentru Cancer.

Am aflat de asemenea despre Consiliul Naţional pentru Produse Lactate, un puternic grup de lobby pentru această industrie, că obţinuse o copie a aceluiaşi raport şi începuse să distribuie o notă proprie la birourile lor locale din ţară. Campania murdară împotriva AICR era în plină desfăşurare. Industria alimentară, cea farmaceutică şi medicală prin sau/şi paralel cu Societatea Americană pentru Cancer şi Consiliul Naţional pentru Produse Lactate îşi arătau adevărata faţă. Prevenirea cancerului cu costuri reduse, profituri mici prin intermediul alimentelor de origine vegetală nu era bine privită de către industriile alimentară, farmaceutică şi medicală. Cu sprijinul massmediei puterea lor reunită de a influenţa publicul a fost copleşitoare.

______________________________________________________

Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell, STUDIUL CHINA, Editura Adevăr Divin, Brașov 2012, p. 349-351


  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns