Bucuresti / Guvernul României

  Omenirea, din cele mai vechi timpuri, în organizarea sa teritorială/administrativă, a avut nevoie de conducători, de lideri!!! Fie că vorbim de căpetenii de trib, de conducători militari, spirituali şi/sau mai târziu politici,  ori de lideri de echipă, de grup, de proiecte, s-a împământenit ideea ca mojoritatea să-şi urmeze liderul.

Să-l urmeze şi să-l copieze în atitudini sau în acţiuni, precum un idol…!!! Însă, degringolada ultimilor ani, a produs în România o răsturnare pe  scara valorilor umane, o inversare totală a ierarhiilor sociale. Astfel, profesorul nu mai e profesor, preotul este fără har, medicul fara vocatie, doctoratul se ia pe plagiate şi chiar din puşcarii, examenele sunt denaturate şi nesemnificative, chiar ignorate…!!!

România de astăzi, se confruntă, pe lângă alte zeci de probleme social-economice, şi cu o criză a valorilor în erahia socială.

Odată cu acapararea puterii de către un alt sistem politic de tip neocomunism oligarchic al partidelor politice, cât şi odată cu politizarea tuturor instituţiilor în stat, a invadat viaţa socială a românilor acest amestec neomogen al titulaturilor şi funcţiilor publice.

Acest conglomerat, a fost impus de noua conducere politică tocmai pentru a produce cât mai multă confuzie şi cât mai mult haos, în toate domeniile de activitate. Au tulburat apele în totalitate, pentru a nu mai şti nimeni, cine, unde şi cum conduce, dar şi cine şi cum răspunde pentru marile delapidări şi distrugeri??!!

Crearea şi menţinerea unei stări de confuzie şi incertitudine şi mai ales lansarea celebrului, de acum, slogan al eternei stări de tranziţie, care stopa din faşă orice încercare de împotrivire şi de blocare a haosului. Stare în care a fost menţinută naţiunea română şi în care se găseşte şi astăzi, după mai bine de un sfert de secol de conducere politică neocomunistă. Tote pârghiile democratice, de acţiune asupra acestei stări de fapt au fost blocate şi anihilate, în special prin acesta confuzie şi denaturare a valorilor sociale.

Semnale de alarmă sau tot tras în direcţia politicului, dar au fost slabe ca intensitate şi au fost contracarate de o armată de dezinformatori, cu funcţii politice în stat, emiţând tot felul de sloganuri de liniştire(adormire) a spiritelor unei opoziţii viabile a societăţii.

Am ajuns astăzi să vedem în funcţii, Primari, Consilieri de tot felul, Analişti, Jurnalişti, Parlamentari, Miniştri şi o pleiadă de şefi de instituţii publice, de Inspectorate şi Agenţii/Autorităţi, cu slabă pregătire profesională/vocaţională şi managerială, cu studii şi diplome obţinute (cumpărate) pe bani şi pe anturaj de gaşcă de partid şi/sau de escrocherii şi care nu au habar de coordonare a instituţiilor pe care la conduc, menţinând în haos şi incertitudine întreg sistemul socio-economic şi cultural al României. Toţi aceşti lideri ocupanţi ai acestor funcţii, au fost promovaţi şi/sau numiţi la conducerea acestor instituţii, doar pe considerente pur politice…!!! Iar ca haosul să fie bine întreţinut, trebuia să se pornească de la structurile cele mai înalte ale societăţii şi anume din Parlament şi din Guvern. Dacă acolo lucrurile merg prost, aşa vor merge până la ultimul cetăţean al ţării…!!!

Generațiile tinere, cei care vin puternic din urmă, sunt cei care copie la indigo, pe actualii lideri şi VIP-uri ale societăţii româneşti. Cum poţi să vii în faţa publicului şi să ţii lecţii de morală şi etică, dacă tu însuţi faci altfel??? Adică invers decât susţii că este moral şi legal… Nici macar prezumția de nevinovație nu mai este acceptabilă…!!!!

Este o vorbă romaneasacă care spune: “Să faci ce spune X “lider” şi nu să faci ce face acesta”  dar care, nu se potriveşte deloc astăzi!!!

Degeaba susţii prelegeri de morală, dacă tu trăieşti în realitate, imoral. Dacă liderul, oricare ar fi el(politic, spiritual, ori din sfera educaţiei şi culturii sau afaceri…), este tocmai cel care minte, fură, este imoral, avar şi ipocrit, încalcă legile scrise şi nescrise, nu respectă ierarhia instituţională este egoist şi necruţător/intolerant cu ceilalţi din jurul său, atunci, nici subordonaţii săi, nici colegii şi nici prietenii nu vor încerca să fie altfel…

Un lider care nu impune respect prin comportament şi atitudine profesională/morală, prin tărie de caracter, acela va fi ca un bulgăre de zăpadă care rostogolit din vârf de munte ajunge la baza acelui versant, să producă o avalanşă de proporţii catastrofale…!!! Distruge tot ce-i stă în cale, nimeni şi nimic nu-l poate opri.

Astfel de lideri, cu mare regret o spun, sunt astăzi cu zecile de mii împânziţi în toată ţara şi în toate domeniile de activitate…Sunt bulagarii cei mici porniţi din vârf de munte, adică din anii ’90, mai précis, care nu au fost opriţi la timp atunci când încă se putea, iar acum deja au provocat avalanşa conduitei sociale….!!!

Milioane de tineri au luat deja exemplul lupilor/liderilor bătrâni, iar acum, lupii cei tineri muşcă şi din proprii lor părinţi, pentru a parveni şi pentru a se îmbogăţii peste noapte… Criza morală a societăţii româneşti a ajuns la apogeu… Rezultatul??? În opinia mea, are două variante, fie ne autodistrugem ca şi naţiune…!!! Fie se produce un declic puternic, un şoc la nivelul conştiinţelor curate, expulzând aceste celule canceroase ale societăţii româneşti, purificând naţiunea cu un suflu nou, spiritual şi moral…!!!! Adevăraţii farisei ai societăţii româneşti sunt, din păcate, actualii LIDERI din toate domeniile vieţii sociale, incepnd de la politicieni, pentru ca “Peştele de la cap se împute”…..şi culminând cu cetăţeanul de rând!!!

Din păcate, o reforma morală la nivelul societăţii româneşti, este greu de realizat, atât timp cât avem un “Cap putred” care ne coordonează mişcările!! Însă eliminarea acestui putregai, nu poate fi făcută cu finețuri şi declicatețuri de domnişoara, ci mai degrabă printr-o mişcare energică, o lovitură scurtă şi precisă, care ar suprima neputinţa actualilor lideri, de a se auto-reforma.

Ar fi inutil să reamintesc acum dezastrul şi ruina ţării după un nou regim politic, instaurat în ‘90… Defrişările a zeci de mii de hectare de păduri, o eternă legendă a şoselelor şi autostrăzilor ţării, dar în care sau aruncat miliarde de euro în contul actualilor lideri politici şi nu numai, vânzări ilegale de pământ românesc, străinilor, jaful naţional al tuturor resurselor şi bogăţiilor ţării (energie, petrol, gaze, aur..etc, etc)… ajungând în acest tumultos an electoral când actualii lideri politici ai ţării, lupii cei bătrâni, încearcă cu disperare să obţină încă o felie din cozonac aflat încă pe masa lor de “joc”, Ei înşişi mai au cărţi bune în mână, dar se joacă la “cacialma”, mizând pe potul cel mare încă odată, împingând la înaintare pe lupii cei tineri, bine instruiţi aşteptând cumiți predarea ştafetei…..

Prin urmare, în România astăzi, am mai spus şi cu alte ocazii, are loc o degradare continuă a valorilor umane, a celor mai importante resurse  ale naţiunii noastre, care ne va distruge fiinţa naţională, precum atacă putregaiul, cel mai viguros stejar şi care, măcinat pe dinautru, se va prăbuşi la prima furtună….!!! Mesajul public transmis în direct, de către actualii lideri… societăţii de azi:

‘’Pentru ce să munceşti atât pe băncile şcolilor, să-ţi storci creierii învăţând ani de zile, pentru că în final să ajungi pe aceeaşi balanţă cu un oarecare boschetar….!!!  Pentru că astăzi se pot procura cu bani, şi diplome şi studii şi premise auto şi funcţii publice, orice… De unde bani??? Din afaceri ilegale aşa cum fac toţi liderii de azi, din țepe şi tunuri grase date statului şi/sau fraierilor, din eludarea legilor şi din spăgi, mită şi şantaj….!!! ’’ Acesta este mesajul transmis tinerei generaţii, nu prin vorbe ci chiar prin fapte, prin faptele celor care astăzi ocupa funcţii importante sau au profesii vocaţionale de a educa, spiritual şi moral copii şi tineri. Cu regret remarac faptul că, ne aşteaptă un viitor sumbru…pentru că odată scăpaţi de sub control, tânăra generaţie, needucaţi, inculţi şi manelizati, se vor întoarce împotriva noastră a tuturor, cu astfel de lecţii copiate de la predecesorii lideri…!!!! Astfel tânăra generaţie, sunt acei bulgari mici, porniţi din vârful muntelui şi care neopriţi la timp va provoca catastrofă naţională!!!! Este clar ca nu pot generaliza, dar “Cu o floare nu se face Primavară”.

Practic, vorbim de o populaţie de 19 milioane de locuitori ai ţării, dar în realitate acum în ţară suntem undeva la 16 milioane de cetăţeni. Dintre care peste 40% sunt reprezentanţii generaţiei tinere(15-35 de ani)… Venind tare din urmă, needucaţi, cu o cultură sub medie, dar având deja exemple de viaţă în faţa lor, a faptelor LIDERLOR bătrâni…Iar mesajul, mă tem că este din ce în ce mai clar… ”Un viitor sumbru, ţara noastră are….”

8 martie 2016


MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ

Lasă un răspuns