REVENIREA LA… ANORMALITATE!!!

Nimic nou sub soare!! O falsă adiere de redobândirea unei societăți bazată pe respectul muncii şi pe corectitudine şi bunăstare economico-financiară, pare să se fi destrămat deja!!!

Cele două campanii electoarale la care vom fi supuşi şi anul acesta nu vor aduce mari schimbări. În esenţă schimbările vor fi de formă fără fond. Mai précis, băieţii deştepţi, cu conturile pline în milioane de euro, nu vor accepta nicicum cedarea puterii politice, aşa de bună voie.

După ce au penetrat toate structurile statului şi mai ales toate partidele de după ’90, în aşa fel încât oricum s-ar învârti  voturile, Ei, băieţii deştepţi ai României, vor avea locuri călduţe asigurate. Şi-au croit  şi legislaţia aferenta acestei proceduri, iar acum vor culege ‘’roadele voturilor’’ așteptând  liniştiţi, în hotelurile lor de lux şi/sau în vilele lor somptuoase, construite din banul public!!

De departe se simte şi se vede marele pericol ce ne aşteaptă. Revenirea la viaţă, a oligarhiei de partid, o reânviere a tuturor infractorilor politici care au dormitat ascunşi în fotoliile lor, prin instituţii şi la comanda unor mega afaceri. Varanii politruci, au zăcut în letargie nu de toropeală căldurii ci de acel suflu rece al anchetelor DNA, însă acum la ceas de noi alegeri, de noi primeniri ale funcţiilor şi posturilor extrem de generoase scoase la ‘’licitatie’’ prin vot public, revin la viaţă cu tot arsenalul din dotare.

Prin urmare, nimic nou sub soare, aşa cum spuneam. Aceleaşi legi cu aceleaşi lacune legislative în vigoare. Suntem iarăşi chemaţi la vot să parafăm mai departe, politizarea instituţiilor prin aceleaşi numiri în funcţii cheie, permanentizarea găştilor de partid, alocarea de fonduri din buget după ureche şi culoare politică, aceeaşi justiţie oarbă şi aceeaşi cardăşie între magistraţi şi interlopi, cu aceleaşi procese penale/civile, unde un singur individ(magistratul, coruptibil și șantajabil ) poate decide ce este legal şi ilegal, cine şi cum este eliberat pentru bună purtare şi de ce…etc, se merge în continuare pe erori de procedură fără să fie nimeni sancţionat,etc., prin urmare aceeaşi politică falimentară a statului cu acelaşi tip de oligarhie de partide va triumfa şi după aceste alegeri. În esență avem la rampă aceleași partide si derivatele acestora, PSD, PNL, PC, UNPR, PMP, ALDE, PV-PER, PRM… etc, … etc, unde în spatele acestora se află oligarhia de politruci infractori și adevărații păpușari ai mega escrocheriilor țări. Avem deja parte de aceiași indivizi dubioși care au acaparat capul de afiș electoral și/sau așteaptă cuminți, gata să-și manipuleze marionetele din echipa sa!!!

Nimeni şi nimic nu pare să oprească acest dezmăţ politic, din moment ce, din punct de vedere legislativ, mergem pe aceeaşi linie. Partidele îşi numesc candidaţii pentru orice funcţie publică doar pe criterii pur politice şi de afinităţi la afaceri şi escrocherii. Mai mult, locurile eligibile pe anumite funcţii publice sunt licitate pe bani către partide şi către marii rechini din politica românească…!!! Din acest punct de vedere, politica în românia este una atipica sau mai bine zis unică în lume. Să prezinţi votanţilor o listă de candidaţi alcătuită la colţ de stradă, cu personaje dubioase chiar suspectaţi de şantaj, corupţie, plagiate şi alte asemenea infracţiuni penale, apoi să fie iarăşi reconfirmaţi politic, puşi pe liste, chiar dacă nu au fost condamnaţi.

Pericolul iminent, de revenire la anormalitatea ultimilor 26 de ani, este acum o realitate. Vom avea din nou un guvern politic cu miniştri încartiruiţi politic, cu o masă de manevră destul de largă, în parlament. Cu acelaşi algoritm politic cu împărţirea funcţiilor în funcţie de voturi, însă în realitate această împărţire a cozonacului se face pe criterii de cumetrii şi afaceri politice la scară naţională!!!

Prin urmare suntem chemaţi la vot, să parafăm prin aceleaşi proceduri, o revenire a aceluiaşi sistem politic, care a fost uşor jenat şi intimidat, de anchetele DNA. Avem în faţă o primenire a unor partide, unele schimbându-si doar numele, altele doar câţiva dintre liderii din vechea gardă înlocuiţi cu lupii tineri şi care sunt pe post de marionete!!!

Nici o schimbare de substanţă, avem o aceeaşi vopsire a gardului cu o pregătire temeinică a Leopardului de după!!!

În fapt care sunt aşteptările românului de rând??? Omul politic trebuie să fie un model pentru naţiune şi comunitate, ceea ce îl obligă să fie un cetăţean perfect. Astfel, lui nu i se pot accepta, în nici o situaţie, neplata tuturor taxelor, nerealizarea lucrurilor pe care morala le cere şi mai ales, rezultatele pozitive în administrarea statului şi colectivităţilor locale. Este foarte restrictivă viaţa pentru un politician, conform „fişei morale a postului de politician“, dar nimeni nu l-a obligat să intre în politică şi ştie de la început care îi sunt drepturile şi mai ales obligaţile morale şi juridice.

N-am înţeles nici acum de ce nu ne intensificam eforturile cu toţii, pentru a putea regelmenta prin lege, selecţia candidaților politici ai oricăror partide şi organizaţii politice, pe criterii de performanţă profesională şi intelectuală??? De ce acceptăm în continuare, candidaţi propuşi de partide, inculţi şi imorali, coruptibili şi şantajabili, impotenţi intelectual, în contra partidă cu o selecţie corectă a candidaţilor în care cuvântul de ordine să fie competiţia şi competenţa acestor??? Orice partid să aibă deschise listele pe care să se înscrie orice cetăţean care se simte capabil să acceadă într-o funcţie publică, susţinut de acel partid. Să fie capabil, să fie testat astfel încât noi cetăţenii să alegem cu adevărat pe cel mai bun şi nu pe cel care-l desemnează un individ oarecare, care patronează o formaţiune politică având în spate infractori notorii şi sume imense, extrase din afaceri ilicite, perpetuând la infinit corupţia, şantajul şi criminalitatea economico-financiara, ruinând definitiv ţara!!!

Mi-aş fi dorit, şi o spun fără nici o ezitare, în această luptă oarbă de a opune rezistenţă dicaturii politice din România, spuneam că mi-aş fi dorit, să fie elaborat, editat, un dicţionar al tuturor oamenilor politici din ţară de după ’90 cu funcţiile deţinute, cu implicarea în afacerile cu statul, cu traseele politice ale acestora, cu numărul de mandate obţinute în timp. De asemenea să fie menţionate toate “realizările” acestora, cu averea dobândită în timpul exercitării funcţiilor lor. O lucrare de amploare, dar necesară şi preţioasă pentru a se prezenta publicului manipulat şi dezinformat, toată activitatea politicienilor, cu parcursul lor de la simplii lipitori de afişe, țucălari, (cocote), consilieri, până la miniştri, parlamentari, preşedinţi… etc, absolut totul despre cei care ne-au solicitat votul şi au obţinut girul nostru!!! Această lucrare ar fi trebuit să apară mai demult, sau cel puţin măcar înaintea campaniilor electorale, editate în tiraje mari în aşa fel încât măcar în ceasul al doisprezecelea, unii dintre aceştia să dispară definitiv din peisajul public!!! O astfel de lucrare, până la urmă, face parte din istoria contemporană a României.

Cu toţii de dorim o reformă a clasei politice, care conduce statul, dar cred că nu depunem efort suficient în această privinţă, iar generaţiile care vin, vor merge pe aceleaşi coordonate, uitând de fapt, cine şi cum a ruinat, acestă ţară!!! Cu toții ne dorim reforma, dar la ceas de noi alegeri, suntem gata să-i realegem si recomfirmăm pe aceeași interlopi, aceiași lupi flămânzi și șacali din spatele gardului proaspăt revopsit!!!

Alertă Roșie… În spatele fiecărui candidat și/sau partid politic, există întotdeauna un lider interlop sau o grupare mafiotă…!!!

 

Lasă un răspuns