„DACĂ VREI CEVA, GĂSEȘTI O CALE. DACĂ NU VREI, GĂSEŞTI O SCUZĂ”

Foto: magazincritic.ro

  Nu ţin neapărat să mă repet şi nici nu doresc o polemică pe acest subiect… ”Protestele paşnice”!! Dincolo de acest lucru, precizez că nu sunt împotriva acestor proteste… Dar, haideţi să fim serioşi şi pragmatici. Din Februarie şi până în prezent ce s-a schimbat în politica noastră de când se protestează la un nivel atât de…Paşnic..??!! Să ne întrebăm cu toţii, ce etapa am progresat concret de când protestăm…??? Au stopat Defrişările pădurilor…??? NU!! Nici vorbă, ba se taie în disperare… Au demisionat parlamentarii cu dosare penale…??? Nu!! A demisionat Guvernul…??? A fost făcută doar o rocadă a unor cadre de partid cu altele şi mai penibile şi mai neprofesioniste….doar aşa de dragul unei imagini de partid…!!!Deci rezultat, Nul…!!! Au fost deferiţi Justiţiei, numele grele ale corupţiei din Parlamentul Ţării…??? Nu!!!

Au fost promulgate legi mai bune, mai corecte pentru bunăstarea poporului?? Nu!!! A fost restabilit principiul echilibrului puterilor în Stat??? Nu!! Nici vorbă, s-a încercat şi chiar s-a şi reuşit ca puterea politică să fie acapartă de un singur partid, o singură forţă politică… Subordonarea politică a Parlamentului de către acelaşi partid, subordonarea Guvernului de către acelaşi partid, a CCR-ului cât şi subordonare politică a justiţie şi a unor magistraţi… etc!!! A fost restabilită ordinea instituţională a statului de drept??? Nu!!! Ba din contră haosul s-a generalizat, s-a acutizat…!!! A fost ascultată vocea naţiunii din stradă?? Nu!! Nici vorbă, ba am fost luaţi în derâdere… Mai mult chiar au pus în aplicarea celebra OUG 13 şi i-au eliberat pe infractori din puşcării….!!! Au fost confiscate averile şi sumele de miliarde de euro obţinute prin corupţie, jaf şi fraudă, de la marii rechini infractori politici…???!!! Nu!!! Au fost începute mari investiţii serioase(nu cârpeli) de infrastructură rutieră, în sănătate, ori în adminsitratie publică..??? Nu!!!….etc. Lista poate continua cu multe alte inadvertenţe şi lipsuri, deci ce s-a câştigat prin proteste de stradă?? O infimă parte a democraţiei…Prea puţin !!! Enorm de puţin, însă zilnic ne lăsăm amăgiţi de acesta teorie pură, cum că Protestul paşnic va rezolva marile probleme arătate mai sus….!!! Atunci de ce prin aceste proteste inactive şi inerte îi lăsăm în continuare pe aceşti nemernici să ne jefuiască…??Cui îi facem jocul…?? Lor sau nouă…???

Mă tem însă ca prin aceste proteste paşnice, puterea politică ne Manipulează grosolan… Lor le convine de minune faptul că suntem inactivi şi că nu ne opunem decisiv, în acelaşi timp îşi pot vedea mai departe de „Afacerile de Partid” în timp ce noi stăm… Stăm pur şi simplu în piaţa mare cu pancarte şi lozinci, inactivi şi mai ales inovensivi pentru puterea politică care, aşa cum spuneam îşi fac jocul nestingheriţi…în continuare….!!!

Au trecut 9 luni de zile de când facem jocul acestor infractori politici şi totuşi nu am găsit o „cale” să câştigăm o bătălie măcar împotriva lor… E drept că au fost la început câteva mici victorii, dar ca şi un foc de paie… s-au stins imediat. Nu, nu am schimbat nici măcar tactica… Am rămas la fel de inerţi şi la fel de inofensivi. Departe de mine să critic aceste proteste. Doresc doar să trag un semnal serios de alarmă şi să îndemn la acţiune, să schimbăm această tactică veche deja şi mai ales păguboasă pentru noi toţi. Nici în afara ţării protestele nu se văd ceva nemaipomenit, ba dinpotrivă unii se gândesc deja că le facem jocul interlopilor politici….!!!

Ştiu, voi fi blamat şi criticat de unii care îmi vor aduce argumete cum că anumite legi nu au fost aprobate…elaborate….etc…!!! Cu tot respectul, nu au fost atunci, pe moment, dar în timp tot au fost repuse pe tapet. Sau, uităm că de fapt OUG 13 şi-a atins scopul…deci faptele vorbesc…!!!

Aşadar 9 luni de zile în care de fapt Parlamentul şi chiar Guvernul, nu au lucrat o zi doar pentru noi cetăţenii ţării. Şi-au făcut mereu rost de a „ciuguli” Bugetul Naţional, pentru puşculiţa de partid. Au acţionat continuu pentru Subminarea Autorităţii Statului de drept, chiar sub protestele noastre… sub nasul nostru…!!! Au schimbat diverse personaje sinistre cu altele mai dubioase doar pentru a-şi atinge scopul lor şi nu pentru a rezolva marile cerinţe ale cetăţeanului….!!! Zilnic aceşti farisei ai naţiunii romane şi-au urmărit scopul lor personal şi al Klanurilor lor.

Dar, scopul nostru care este….??? Să stăm liniştiţi, inactivi şi inerţi în faţa lor…??? Să ne lăsăm zilnic manipulaţi şi terorizaţi de acţiunile lor…??? Doar atât putem..??!!

La mai bine de 9 luni de zile constatăm că de fapt nu am reuşit să coagulăm nici măcar o Opoziţie civică reală şi activă. Au fost câteva iniţiative de a se forma câteva organizaţii, dar tot după tipul unui „Partid politic”, şi nu voi da nume aici dar se ştiu foarte bine şi care au rămas şi acestea suspendate undeva între acţiuni şi inacţiuni… principala scuză ar fi, lipsa de fonduri dar şi lipsa de incisivitate şi viziune a unor lideri de grup.

Ca să parafrazăm moto-ul din titlu…„Dacă vrei ceva, găsești o cale…”dacă îţi doreşti cu adevărat o schimbare atunci acţionezi pentru a produce această schimbare, în rest scuzele pentru inacţiunile noastre nu-şi au rostul, devin inutile…!! Nu ştiu câţi dintre noi îşi doresc cu adevărat schimbarea acestui sistem??!! Iar cei care îşi doresc, fie nu acţionează în această direcţie, fie sunt încă intimidati sau indecişi asupra acţiunilor viitoare. Personal mă întreb şi întreb: De ce atâta indecizie şi de ce atâta stagnare în acţiunile noastre??? Lupta este în toi, iar noi suntem în retragere şi batem pasul pe loc, lăsând duşmanul(pentru că inamicul public nr. 1 al nostru este totuşi puterea Poltico-mafiotă de acum), să facă ce-şi doreşte pentru binele personal şi de gup. Să nu ne facem iluzii cum ca actuala putere are oameni onesti…!! Prin manipulari îi vedem zilnic la Tv bine aranjaţi și îmbrăcați, vorbesc mai mult sau mai puţin româneşte, apar si dau tot felul de precizări si indicaţii astfel încât unii oameni chiar sunt convinşi ca aceşti demoni ai puterii politice sunt aproape Sfinti…!!!

Mişcarea Civic-Natională ar fi soluţia pentru a contracara atacurilie puterii politice. Cu un comitet director alcătuit din oameni de acţiune, patrioţi şi devotaţi naţionalişti şi cu un lider la fel de dornic de schimbare, abia atunci putem spera la o schimbare adevărată. Abia atunci un protest va avea şi un suport palpabil. Asta aşteptă de fapt şi marea masă de indecişi si timoraţi care nu ies în stradă şi care văd şi ei că doar protestele paşnice sunt derizorii şi fără susţinere.

Oameni buni, dragi români, să încetăm cu stagnările şi cu bătutul pasului pe loc, pentru că aceste lucruri nu ne aduc decât suferinţă atât nouă cât mai ales copiilor noştri. Să nu ne lăsăm îmbătaţi cu apă rece, doar de o orecare stabilitate materială de azi, pentru că mâine aceasta poate dispărea subit sub acest sistem politco- mafiot, care nu are nici o remuşcare faţă de românul de rând… aşa cum se întâmplă zilnic prin spitale, unde se moare cu zile, cum se întâmplă prin şcoli, în mediul de afaceri, în transporturi şi peste tot unde nimănui nu-i pasă de cetăţean şi de nevoile sale tot aşa se va întâmpla mereu, mereu…!!! Va fi şi mai rău…!!! Să ne gândim doar la Legile Justiţie care vor primi undă verde în Parlament şi atunci adio Libertăţi şi drepturi…adio deminitate pentru individ…dacă asta ne dorim…asta vom avea…!!! Degeaba criticăm si înjurăm acest sistem interlop și pe liderii klanurilor, pe net si pe la televiziuni, deci in virtual, dacă nu se actionează real in această directie…Degeaba…!!!

Încă nu suntem în starea să învăţăm din lecţiile istoriei, din acţiuni deja experimentate….dau un singur exemplu, pe care îl am la îndemâna acum, „Sindicatul Solidaritatea” din Polonia unde prin curaj şi unirea forţelor, cetăţenii au reuşit să răstoarne un sistem dicatorial comunist, în plină Era Comunistă….E drept că au fost sprijiniţi şi din afară dar, greul problemelor a fost făcut de Ei, de oamenii din aceast sindicat. O entitate civică puternică, cu o conducere unitară şi cu un lider dedicat cauzei lor!!!

Prin urmare, să ne bazăm toată Opoziţia civică doar pe un protest paşnic, eu cred că este deja prea mult pentru noi. Oamenii sunt dezbinaţi iar unii sunt indecişi, iar alţii sunt cu „sacii” în căruţă, mă refer la salariile care dau o falsă stabilitate, pentru că mâine aceasta va dispărea… Deci până nu vom acţiona printr-o luptă comună şi organizată, nu vom avea nici un câştig de cauză şi nici nu vom câştiga de partea noastră pe marea masă de indecişi!!! Nu doresc să mai insist acum la metode şi tactici de a pune sub presiune un Guvern şi un Parlament dicatorial, conduse de lideri interlopi, dar sunt convis ca în asentimentul meu sunt deja mulţi români patrioţi, care ştiu şi ei cum să punem problema… Nu vom putea să ne facem auziţi de acestă putere dicatorială doar prin simpla prezenţă au unui număr de 100 sau 1000 de oameni în Piaţa publică… Prin urmare să acţionăm… e vremea faptelor!!! Doar prin fapte ne vom putea face simţită prezenţa si ne vom face auziți….!!!

27 octombrie 2017


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns