O dovadă că Republica România este comunistă

Muzeul Județean Gorj - „Alexandru Ștefulescu”

Mă întreabă cineva:

– Părinte, de ce tot ziceţi că statul este comunist? Aveţi vreo dovadă ca să vă permiteţi să ziceţi aşa ceva?

Mă uit la el încercând să-l înţeleg. Omul – cu o anumită funcţie în Ministerul Învăţământului (Educaţiei Naţionale, pardon!) – pare sincer şi convins. Crede sincer şi este convins că Statul nu ar fi comunist. Asta cu toate că imensa majoritate a parlamentarilor şi a celor din aparatul guvernamental au fost şi sunt, de aproape treizeci de ani, fie membrii, fie fiii sau nepoţii membrilor de frunte ai aparatului comunist – ca să dau un singur exemplu. Mai pare şi jignit de faptul că am (tot) spus că Statul zis român este de fapt comunist…

– Ce credeţi – îl întreb – că s-ar întâmpla dacă un grup de oameni ar înfiinţa o organizaţie numită „Miliţia Ortodoxă” ori „Miliţia Românească”?

– E inadmisibil aşa ceva!

– De ce?

– Păi dacă îşi spun „miliţie”, e clar că sunt organizaţii extremiste, paramilitare sau aşa ceva, care încearcă să îşi impună ideile prin forţă, să îngrădească libertatea celorlalţi, să…

– Bine, bine, am înţeles! Deci, ca să revenim, ce s-ar întâmpla? Care ar fi reacţia Statului?

– Categoric, le-ar desfiinţa! Probabil arestându-i pe instigatorii care au pornit asemenea mişcări! Nu se poate accepta existenţa unor asemenea organizaţii!

– Ştiţi că există miliţii ateist-comuniste în Republica România?

– Ce?

– Da, există organizaţii cu exact acest nume, de „miliţie”. Dar care sunt comuniste, nu ortodoxe, nu naţionaliste. Comuniste. Şi care există de multă vreme, fără ca Statul să aibă cea mai mică reacţie împotrivă.

– Păi… nu ştiam!

– Ciudat, pentru că ministerul în care lucraţi colaborează cu ele în diferite probleme, ţine cont de indicaţiile lor etc.

– Colaborează… ?!? – omul chiar pare picat din Lună.

– Da. Vedeţi, iată o dovadă clară că Statul este comunist. O „miliţie” ortodoxă ori naţionalist-românească este condamnată fie şi ca idee, dar o miliţie comunistă reală, concretă, este acceptată de Stat fără nicio problemă, colaborează cu ea, o finanţează etc. Fără să îi pese că se numeşte „miliţie”, că ar fi paramilitară sau că îngrădeşte libertăţile celorlalţi etc., după cum aţi spus dvs. Deci Statul este comunist.

Mihai-Andrei Aldea, anul 2018


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns