Foto: magazincritic.ro

   Una dintre problemele majore ale societății românești este lipsa mentalității de învingători a românilor. Ne plângem că suntem conduși de străini. Dar noi de ce nu am condus niciodată pe nimeni? Ne plângem că suntem o colonie a occidentului. Dar noi de ce nu am avut niciodată colonii? Ne plângem că ne-am pierdut suveranitatea. Dar cei care ne conduc de ce nu și-au pierdut-o? Ne plângem că ne-au luat străinii fabricile, pământurile, pădurile și resursele naturale. Dar noi de ce nu le-am luat altora fabricile, pământurile, pădurile și resursele naturale? Suntem angajați într-o competiție globală. Această competiție nu se poate termina la egalitate. Ori îi vom conduce noi pe străini, ori ne vor conduce ei pe noi. Ori vom avea noi colonii, ori vom fi noi colonia străinilor. Ori vom lua noi fabricile, pământurile, pădurile și resursele naturale ale altora, ori le vor lua ei pe ale noastre. Suntem obligați să ne schimbăm radical sistemul de valori. În această problemă, propun următoarele soluții:

1. Formarea unei culturi politice. Români au unele drepturi pe care nu le cunosc. Au dreptul la inițiativă legislativă , care este garantat de articolul 74 din Constituția României la nivel național, și de regulamentul 201/2011 al Comisiei Europene la nivel european. Au dreptul să controleze activitatea instituțiilor statului, care este garantat de legea 543/2001, lege care reglementează accesul la informații de interes public. Au dreptul să se asocieze, drept care este garantat de Ordonanța de guvern numărul 26/2009.

2. Formarea unei culturi economico-financiare. Prin investiții pe piețele de capital românii vor putea achiziționa acțiuni și părți sociale la diferite societăți comerciale și vor deține dreptul de a lua hotărâri în Adunarea generală a acționarilor și a asociaților.

3. Eliminarea complexelor de inferioritate din mentalul colectiv al românilor și formarea unei mentalități de învingători. Românii nu sunt cu nimic inferiori nici unui popor. Pentru a deveni o națiune puternică, va trebui să gândim că cei puternici și să ne comportăm că aceștia.

4. Încurajarea practicării sportului pentru toți românii, indiferent de vârstă și stare de sănătate. Prin practicarea sportului ne vom dezvolta spiritul de competiție și vom putea fi activi până la vârste înaintate.

Florin Iulian Groza, Creștinocratia, 2 noiembrie 2018‎


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns