De la MAREA UNIRE la MARELE EXOD! Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017.

  Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017, arată studiul Analiza statistică a migraţiei externe după aderarea României la Uniunea Europeană, elaborat de dr. Ciprian Iftimoaei, lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi și angajat al Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi, și dr. Ionuţ Cristian Baciu, tot de la Direcţia Judeţeană de Statistică Iaşi.

Potrivit edupedu.ro“numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane. Dacă îi punem și pe cei de până la 21-22 de ani, vârsta studenției, atunci numărul emigranților temporari și definitivi depășește 500 de mii din totalul de 2.613.477 persoane contabilizate ca emigranți de către INS în perioada respectivă.”  Același studiu consideră că migrația este un risc care amenință SECURITATEA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Cea mai importantă concluzie a specialiștilor spune: Faptul că un sfert din angajaţii români sunt săraci, conform EUROSTAT, sau faptul că rata sărăciei relative a rămas la un nivel relativ constant după aderarea României la UE, descrie o situaţie socioeconomică care necesită o intervenţie urgentă din partea decidenţilor în materie de politici publice. Cu alte cuvinte, raportarea la capacitatea guvernului de a produce bunăstare pentru cetăţenii unei ţări contribuie semnificativ la decizia de a migra în ţări mult mai dezvoltate economic care oferă satistacţii financiare şi profesionale mai mari decât în ţara de origine. În momentul de faţă, migraţia externă a forţei de muncă activă constituie un risc sociodemografic la adresa securităţii naţionale a României, alături de scăderea efectivului populaţiei şi îmbătrânirea demografică. În lipsa unor măsuri active, concrete, pentru reducerea fluxului migraţiei externe, acest fenomen social va avea consecinte socioeconomice şi demografice pe termen mediu şi lung, încheie autorii.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns