15 februarie 2021: Magazin media pentru o presă națională

  • Pentru astăzi, colegii noștri de la R3Media vă propun următoarea “Revistă a presei pentru o agendă națională: 15 februarie”:

NAȚIONAL

  • România este pe lista țărilor acuzate că au limitat libertatea de exprimare sub pretextul pandemiei într-un raport al celor de la Human Rights Watch (HRW). Libertatea de exprimare a fost încălcată mai ales prin blocarea mai multor site-uri, presupuse că răspândeau știri false.

Sursa: libertatea.ro

  • Anul 2021 aduce noi tăieri la bugetul Ministerului Sănătății, care va primi cu 11% mai puţini bani faţă de anul 2020. Este al doilea an de scădere la bugetul ministerului de resort, după ce şi anul anterior a venit cu o scădere similară.

Sursazf.ro

  • Ministrul Agriculturii răspunde nemulțumirilor apărute în urma ordinului „5 porci în gospodărie”: „Doar SAMSARII și PSD-știi sunt deranjați de noua reglementare, de aceea dezinformează.”

Sursaagrointel.ro

  • „Germania, Polonia și Italia sunt statele care ne livrează cele mai mari cantități de carne de porc, produse de brutărie și patiserie și brânzeturi, categoriile care înclină cel mai mult balanța comercială cu produse agroalimentare înspre importuri. În total, cele trei țări au livrat către România produse în valoare de 488,5 de milioane de euro în 2020.”

Sursaeconomica.net

  • Salariul mediu net pe economie a ajuns la 3.620 de lei în decembrie 2020, în creștere cu 209 lei, circa 6,1% faţă de luna precedentă şi cu 280 de lei, circa 8,4% comparativ cu aceeași lună din 2019, conform datelor transmise astăzi de Institutul National de Statistică (INS). Inflația în 2020 a fost de 2,06% în decembrie 2020.

Sursazf.ro

  • Guvernul României nu va despăgubi agricultorii afectați de seceta din vara lui 2020.

Sursaagrointel.ro

  • Ministerul Transporturilor va aloca cele mai multe fonduri anul acesta pentru Autostrada Transilvania, Drumul Expres Craiova-Pitești (denumit și „Autostrada Ford”) și Autostrada de Centură București (A0).

Sursaeconomica.net

INTERNAȚIONAL

  • Senatul l-a achitat pe fostul președinte Donald Trump în cel de-al doilea proces de punere sub acuzare, votând că Trump nu este vinovat de incitarea revoltei din 6 ianuarie, la Capitoliul SUA.

Sursatribuna.us

  1. Vladimir Putin a acuzat țările occidentale că se folosesc de opozantul Aleksei Navalnîi, aflat în pușcărie, drept strategie a „politicii lor de izolare a Rusiei”.

Sursanational.ro

  1. Pașapoartele de vaccinare ar putea fi necesare în Marea Britanie pentru a merge la supermarket ori a avea acces în pub-uri, a spus ministrul de externe Dominic Raab.

Sursastiridiaspora.ro

  1. Guvernul ungar pune în aplicare programul “Zrinyi” care vizează modernizarea întregii forțe armate maghiare, guvernul angajându-se să investească aproximativ 10 miliarde de euro în decurs de zece ani, din 2017 până în 2026 (suma reprezintă echivalentul bugetului apărării pe 2 ani al României).

Sursadefenseromania.ro

  1. Dintre toate statele membre ale UE, Ungaria are cea mai ieftină electricitate şi cel mai ieftin gaz destinat consumatorilor casnici, a transmis, vineri, către agenţia ungară de presă MTI, Autoritatea Maghiară de Reglementare a Energiei şi Utilităţilor Publice (MEKH).

Sursaziarharghita.ro

  1. Casa Albă va continua să ceară statelor NATO majorarea bugetelor alocate apărării, solicitate la care fosta administrație Trump a accelerat foarte agresiv.

Sursadefenseromania.ro

ROMÂNII MINORITARI DIN ROMÂNIA

  • Primarul comunei Ozun, Ráduly István, a fost nominalizat din partea UDMR pentru postul de prefect după ce a fost ales dintr-o listă cu 12 „candidați”, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul din Sfântu Gheorghe, liderul UDMR din oraș, Antal Árpád. De precizat, în acest an prefecții trebuie să fie membrii de partid pentru a ocupa funcția.

Sursacovasnamedia.ro

  • Episcopia Covasnei și Harghitei, Centrul Eclezistic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, împreună cu Centrul European de Studii Covasna-Harghita și cu sprijinul Asociaţiei Învăţătorilor Harghiteni-preşedinte prof. Elena Mândru – au dăruit peste 350 de cărţi, Casei de Copii „Sf. Iosif” din Odorheiu Secuiesc şi Liceului „Sfântu Nicolae” din Gheorgheni. Totodată, câteva zeci de CD-uri cu povești, dăruite de angajații Centrului Militar Județean Covasna, au fost dăruite celor două instituții harghitene.

Sursamesageruldecovasna.ro

  • Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a fost vineri, 12 februarie, într-o vizită de lucru în județul Covasna. În conferința de presă, acesta a precizat că în mandatul său, se vor realiza investiții în domeniul sănătății și al sportului.

Sursa: covasnamedia.ro

  1. Parchetul de pe lângă Judecătoria din Carei vrea clasarea dosarului de amenințare a redactorilor ziarului de BuletindeCarei, susținători ai românilor din zonă.

Sursabuletindecarei.ro

  1. Un sătmărean invalid a rămas fără acoperiș deasupra capului, după un incendiu. Preotul Gabriel Chereji, paroh ortodox în satul Cuța, comuna Socond, a anunțat că îl va ajuta pe sătmăreanul care trece prin momente extrem de dificile.

Sursaportalsm.ro

DIASPORA

  • Erich Mocanu, fondatorul Asociațiai AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria, a precizat că îngrijitorii/îngrijitoarele care vin în România nu trebuie să intre în carantină în anumite situații.

Sursam.stiridiaspora.ro

  1. Polițiștii italieni au descoperit 139 de mașini înregistrate pe numele unui român care, teoretic, nu obţinea niciun venit, primind ajutoare sociale.

Sursastiridiaspora

COMUNITĂȚI ISTORICE

  • S-au comemorat 80 de ani de la sângeroasele masacrele din iarna anului 1941 de la Lunca, Ținutul Herța. Manifestarea comemorativă a fost organizată de Societatea culturală „Grigore Nandriș”, iar la ea au participat un sobor de preoți din România și din regiunea Cernăuți, dar și diplomați români.

Sursazorilebucovinei.com


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns