Iată că se poate! Rodica Boancă – senator AUR – a depus o plângere penală în legătură cu testarea elevilor: Acest proces reprezintă un real risc de contaminare a elevilor și a familiilor acestora

Foto: 4media.info

Rodica Boancă – senator AUR – anunță că a depus o plângere penală „pentru zădărnicirea combaterii bolilor” în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă în unitățile de învățământ, transmite Agerpres.

„Având în vedere faptul că testele pe care le primesc elevii și pe care trebuie să le facă de două ori pe săptămână, în zilele de luni și de joi, sunt trecute prin mâinile mai multor persoane, respectiv puse în punguțe pentru fiecare copil în parte și apoi distribuite pentru fiecare clasă de către diriginți/ învățători/ educatori, consider că acest proces reprezintă un real risc de contaminare a elevilor și, mai departe, a familiilor acestora.

În consecință, în măsura în care chiar și o singură persoană care intră în contact cu multe teste, din cauza modului în care acestea sunt distribuite, ar fi purtătoare a virusului, există riscul ca virusul să se răspândească la un număr foarte mare de persoane”, a declarat, într-un comunicat de presă, Rodica Boancă. Deși părinții și profesorii sunt realmente intrigați de această decizie, toți au așteptat să facă cineva pasul pentru a aminstia această hotărâre aberantă și foarte periculoasă în același timp. Rămâne acum de văzut dacă justiția își va face datoria!

https://www.youtube.com/watch?v=VVA3-WCgfBw

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns