Apariție editorială: „Rolul analistului de intelligence în contextul dezvoltării inteligenței artificiale”, semnată de Andreea Alexandra Dincă

Cartea „Rolul analistului de intelligence în contextul dezvoltării inteligenței artificiale” a fost de curând lansată la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Vâlce. Scrisă de Andreea Alexandra Dincă, licențiată în Drept, Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, cu specializarea în studii de Securitate și un masterat în Științe Penale – Criminalistică și Administrație publică europeană, cartea oferă cititorilor o perspectivă de cunoaștere și înțelegere a modului în care rolul analistului de intelligence se redefinește în era digitală și cum poate contribui la adaptarea și îmbunătățirea proceselor de luare a deciziilor. Deosebit de importantă în contextul evoluției tehnologice accelerate, lucrarea propune o abordare clară și argumentată a impactului pe care noile tehnologii îl au asupra procesului de analiză și interpretare a informațiilor.

În era digitală, analistul de intelligence joacă un rol esențial în dezvoltarea inteligenţei artificiale (IA). Acesta contribuie la definirea şi evaluarea obiectivelor strategice, asigurând că IA este utilizată în mod etic și eficient. Prin colectarea şi analizarea datelor, analistul identifică amenințările și oportunităţile, sprijinind deciziile informate. De asemenea, colaborează cu experți tehnici pentru a crea modele predictive şi soluții inovatoare, integrând cunoştinţele din diverse domenii. În final, analistul de intelligence este un facilitator crucial în adaptarea și implementarea tehnologiilor emergente, contribuind la siguranța și progresul societății”, scrie Andrea Alexandra Dincă.

Moderatorul evenimentului, istoricul Andrei Popete Pătrașcu a apreciat cartea nou lansată la Râmnicu Vâlcea, aceasta aducând în prim-plan o tematică extrem de actuală și relevantă în societatea modernă, acoperind aspecte esențiale privind intersecția dintre analiza de intelligence și inteligența artificială. “Am participat la debutul editorial al autoarei unei lucrări de referință, prin intermediul căreia cititorii au ocazia să pătrundă în universul complex al analizei de intelligence aplicată într-un context în care inteligența artificială devine tot mai relevantă și omniprezentă. O astfel de lansare de carte, cu o temă atât de incitantă, nu putea să nu aducă în fața publicului din Râmnicu Vâlcea un eveniment plin de informații și dezbateri constructive, iar participanții să intre în dialog direct cu autoarea, pentru a pune întrebări și aprofunda un subiect care nu este la îndemâna oricui.

Pe tema cărții propusă de Andreea Alexandra Dincă s-a discutat despre reperele teoretice ale introducerii inteligenței artificiale în analiza de intelligence, despre avantajele și dezavantajele utilizării acesteia, despre manipularea și dezinformarea creată de inteligența artificială, despre impactul IA asupra conflictului militar din Ucraina, principalele amenințări venite din partea Rusiei la adresa României în materie de inteligență artificială sau felul în care aceasta este folosită în discursul politic.

La evenimentul găzduit de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Vâlcea a fost prezent și Mihai Mateescu, primarul orașului Băile Govora, acesta vorbind publicului prezent la lansarea cărții despre autoare și felul în care Andreea Alexandra Dincă se implică în activitatea din administrația publică, dar și despre specializările sale din domeniul studiilor de securitate, științe politice și relații internaționale.

Despre eveniment, Andreea Alexandra Dincă a scris pe pagina sa de socializare: “Cuvintele nu pot exprima pe deplin recunoștința pe care o simt pentru fiecare dintre cei care ați fost alături de mine, vineri, 6 Septembrie, la lansarea cărții “Rolul analistului de intelligence în contextul dezvoltării inteligenței artificiale”. În spatele acestei cărți sunt multe nopți de studiu, de muncă, multe sacrificii personale, care au condus la îndeplinirea unui vis, dar toate au fost îmbinate cu determinare și pasiune! Prezența dumneavoastră a transformat acest moment într-unul cu adevărat special și de neuitat. Fiecare zâmbet și fiecare cuvânt de încurajare mi-au umplut sufletul de bucurie și mi-au dat curajul să împărtășesc o parte din mine cu voi. Vă mulțumesc pentru că ați ales să fiți parte din acest capitol important din viața mea. Fără dumneavoastră, această poveste nu ar fi fost completă! Mulțumesc moderatorului acestui eveniment, profesor drd. de istorie Andrei Popete Pătrașcu, pentru dedicarea și pasiunea cu care a susținut acest eveniment și felul în care a ghidat discuțiile și din perspectiva istorică, mulțumesc domnului primar, Mihai Mateescu, pentru cuvintele frumoase, mulțumesc Corina Bedreagă pentru organizarea impecabilă a evenimentului de la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns