Ce mai avem voie să întrebăm în ţara asta?

  În contextul celebrului caz de la Caracal, publicăm și noi integral textul colegului nostru Mihai Șomănescu, grație unui impact media de exepție:

  <În timpul războiului din Vietnam au fost aproximativ 300.000 de femei şi fete care au fost oferite soldaţilor şi ofiţerilor americani care au activat acolo, se susţine în cartea Narratives of the Vietnam War by Korean and American Writers, scrisă de Jinim Park şi citată de Wikipedia.

300.000.

În urma războiului din Coreea, o autoare care a studiat fenomenul scrie că 60% dintre toate prostituatele din Sud îşi aveau locul de muncă în apropierea bazelor americane. Şi vorbim de zeci de mii de persoane. Tot pe pagina de wikipedia putem afla că din 1945, Armata SUA instituţionalizase un sistem de prostituţie care le permitea soldaţilor `să se elibereze de tensiune`.

Dar nici nu e nevoie de prea multă documentare: amintiţi-vă că în majoritatea filmelor americane care au ca subiect diferitele războaie, vedeţi cum băieţii se duc în permisii şi primul lucru pe care îl fac este să caute astfel de femei. Deci, nu e niciun mare secret din asta.

Şi acum ne întoarcem la oile noastre. Pe 27 iulie, Gazeta de Olt publică o IPOTEZĂ: şi anume că Dincă ar face parte dintr-o reţea care livra fete către bărbaţii care lucrează la Deveselu. Atât. Ştirea este preluată de aproape toată presa sub formă de IPOTEZĂ. A fost atacată pe motive de geopolitică şi catalogată repede drept „fake news” pe motiv că rușii au speculat ipoteza, dar nu pentru că s-ar fi investigat vreo secundă și ar fi demonstrat cineva că ipoteza nu se susține. (Între timp, gazeta de olt a sters articolul).Trebuie menționat că în 2012 a existat un dosar în care autoritățile statului au specificat clar că printre clientii unei rețele de prostituție au fost și cetățeni americani.
Dar n-au investigat atunci această pistă, așa cum nu o fac nici azi. De fapt, DIICOT nu a emis nicio declarație oficială pe tema asta, ci există doar o declarație necitată, pe care o anume Mihaela Porime, ar fi dat-o pentru G4Media a doua zi după articolul din Gazeta de Olt cum că ipoteza nu e adevărată.

Cum și-au dat seama în doar o zi? Nu era normal să se fi anunțat că se iau în calcul toate variantele – măcar de formă – și apoi după câteva zile să se fi declarat oficial că nu e nimic adevărat?

Între timp, oricine aduce în discuție posibilitatea ca niște soldați plecați cu lunile de-acasă sa doreasca femei locale e acuzat că vrea să submineze „încrederea în aliați”, cum zicea un lingău deunăzi.

Deci pică baza de la Deveselu, și toate bazele americane din România (trei la număr), dacă am afla că unii dintre soldați se duc la femei?

Ceea ce nu înțeleg cățeii care latră „Putin, Putin”, cu orice ocazie e că majoritatea românilor sunt îngrijorați pentru copiii lor, pentru că nu ar vrea ca în locul bietelor Alexandra și Luiza să fie fetele lor. Sigur că e simplu să urli „rușii, rușii”, când ai tăi copii își fac veacul în centrul Capitalei și merg numai cu mașina personală. Dar noi, ceilalți – mai ales ăștia de la țară – avem motive serioase să ne temem. Nouă ni se cere să credem că un bătrân de aproape 70 de ani a dat foc unei fete într-un butoi, în curte. Nouă ni se cere să credem că deși au o istorie evidentă în folosirea prostituatelor peste tot în lume, în România soldații americani au depus jurământ de castitate pe perioada șederii. Nouă ni se cere să credem că Sorina e fericită că a fost târâtă de o procuroare de păr prin curte din casa în care a crescut doar din dragoste de stat de drept.

Pe de altă parte, cei care cred că prin atitudinea servilă, slugarnică față de străini, „fac ceva pentru țară”, se înșeală. Niciun popor, cu atât mai mult americanii, nu respectă slugile. Cu atât mai mult, nu vor muri pentru ele. Istoria o demonstrează. În realitate, prin atitudinile lor, ei vor să-și conserve avantajele și puterea pe care și-o trag din fluturarea imaginii că sunt „oamenii americanilor, englezilor, francezilor, austriecilor”, etc.

În imagine, un soldat american și o prostituată vietnameză.> 

de Mihai Șomănescu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns