Despre kinetoterapie cu Miruna Marian
![](https://magazincritic.ro/wp-content/uploads/2020/10/Kinetoterapie.jpg)
Foto/ghidul medical
Kinetoterapie, ortografiată și chinetoterapie, denumită și chineziterapie sau kinetologie medicală este un tip de gimnastică medicală, care înseamnă, etimologic, terapia prin mișcare. Se folosește pentru recuperare medicală și constă, pe lângă efectuarea unor exerciții, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă. Kinetoterapia face parte din medicină fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.
![Nu este disponibilă nicio descriere.](https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/123052256_669480024000708_3529137947799966274_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_aid=0&_nc_eui2=AeF26bVGXQYz13xmTfWL3hlOuUhEg3CJRHS5SESDcIlEdHfbq6Hv8p0MPMlf8Kz31xE5pizvdU-pNDKnqllAxlxV&_nc_ohc=XV4Cw3tmSMcAX-i3JQb&_nc_ht=scontent.ftsr1-1.fna&oh=2207637f573add4185c466dbf63642bf&oe=5FBED766)
Programele de kinetoterapie sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârsta, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii, existența altor afecțiuni. În cadrul programelor fiecare pacient este abordat individual, beneficiază de supraveghere specializată din partea unui kinetoterapeut.
Miruna Marian este absolventă a Facultății de Geografie, Turism și Sport, în cadrul căreia a urmat specializarea de Kinetoterapie și motricitate specială.
Lucrează în acest domeniu de peste 5 ani, având ca și pacienți diverși sportivi. O recomandă dedicarea și implicarea 100% în tot ce înseamnă kinetoterapie. A urmat cursuri de preparator fizic, aerocrioterapie și kinetoterapie în reeducare funcțională.
Miruna realizează masaje terapeutice, masaje de drenaj, aplică benzi kinetice (taping) și alte proceduri specifice. Experiența ei s-a realizat atât în spitale, cât și la clinici private.
Motto-ul ei este: ”Motivația e cea care te-a făcut să începi. Obișnuința e cea care te va face să continui!”. Încă de mică își dorea să ajute oamenii, iar peste ani acest vis al ei a devenit realitate. A ajutat mulți oameni prin meseria pe care o practică și și-a propus să facă asta cât mai mult îi stă în putință.
Î: Când este kinetoterapia necesară?
Miruna: ”Kinetoterapia este necesară atunci când constatăm dezaliniamente posturale în perioada de creştere şi dezvoltare a copilului şi adolescentului; în situaţii posttraumatice şi postoperatorii kinetoterapia este un mijloc de bază pentru recuperarea funcţiilor afectate; dar și accidentările sportive beneficiază de aportul kinetoterapiei pentru o cât mai rapidă reinserare în activitate a sportivilor.”
Î: Care sunt beneficiile kinetoterapiei?
Miruna: ”Kinetoterapia are beneficii multiple: de la efecte pozitive asupra capacității cardiovasculare, refacerea forței musculare, corectarea posturii corpului la îmbunătățirea funcțiilor de coordonare.
Kinetoterapia tratează diverse afecțiuni. Dacă suferi de vreuna dintre aceste condiții medicale, e indicat să apelezi la un ajutor de specialitate. Ele ar putea fi tratate dacă urmezi ce recomandări îți dă kinetoterapeutul. Uneori, este posibil ca tratamentul să fie completat cu diverse medicamente sau suplimente medicinale.
Foto: ghidul medical.ro
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook