Controversa Bechamp vs. Pasteur

Probabil că ai auzit de pasteurizare. Laptele se pasteurizează pentru a distruge germenii. Sucurile se pasteurizează din același motiv. Alimente se pasteurizează în acelaşi scop. Pasteurizarea vine de la numele unui faimos biolog, microbiolog şi chimist francez din secolul 19 pe numele Louis Pasteur. Probabil că ai auzit de numele lui, măcar în trecere. Însă la fel de probabil este că nu ai auzit de un alt nume, anume Antoine Bechamp. Bechamp a fost un prestigios om de ştiinţă francez care a trăit în aceeaşi perioadă cu Pasteur şi a fost coleg cu el. Iar între cei doi a existat o rivalitate academică, dar cu repercusiuni la nivel practic, în viaţa de fiecare zi a fiecărui om care trăieşte astăzi. Pasteur a „inventat” teoria germenilor, sau microbilor. Deşi nu era o idee nouă, el şi-a pus numele pe această idee. Conform acestei teorii boala este produsă de microbii din afară organismului. Prin urmare, bacteriile, virusurile, ciupercile sunt vinovaţii pentru îmbolnăvire şi de aceea eforturile medicilor trebuie indreptae spre omorârea acestor duşmani.

Bechamp în urma cercetărilor sale laborioase a venit cu o teorie complet opusă, anume că boala se datorează organismului uman, „terenului”, care din cauza alimentaţiei, gândurilor şi emotilor, stilului de viaţă ajunge să iasă din echilibrul sau şi în această stare microbii exteriori , care au un caracter oportunistic (adică profita de o situaţie favorabilă), se manifestă patogen. Aşadar, cauza bolii nu este exterioară (microbii), ci interioară, corpul, sau terenul care devine favorabil şi invita astfel manifestarea microbilor. Aceste două teorii dau naştere la două metode, sau cai, de vindecare. Teoria lui Pasteur te face să te concentrezi asupra microbilor cu scopul de a-i omorî, în timp ce teoria lui Bechamp te conduce la refacerea echilibrului organismului astfel încât acesta să nu mai fie un teren favorabil pentru microbi. Teoria lui Pasteur a fost îmbrăţişată de ştiinţă şi industria farmaceutică, iar teoria lui Bechamp a fost dată uitării. De aceea ne aflăm astăzi în această situaţie. Omenirea se bazează în mare majoritate astăzi pe teoria lui Pasteur iar consecinţele se văd O lume bolnavă, o lume stăpânită de frica microbilor, o lume în care conceptul iluzoriu de „boala” stăpâneşte.

Pe patul său de moarte Pasteur a recunoscut că teoria lui era greşită spunând: „Microbii nu sunt nimic, terenul este totul”. Dar aceasta recunoaştere nu a mai contat. Industria farmaceutică a devenit o industrie de trilioane de dolari. Dacă ar fi mers pe teoria lui Bechamp, industria farmaceutică, cu medicamentele de sinteză şi vaccinurile ei, nu ar fi existat. Ori de câte ori punem la încercare teoria lui Bechamp vedem că aceasta se confirmă. Dr. Robert Morse a dus mai departe înţelegerea acestor pionieri în ştiinţa descoperind importanţă esenţială a sistemului limfatic pentru îmbolnăvire şi vindecare şi legătura dintre sistemul limfatic şi rinichi, că principala cale de eliminare a limfei. Când organismul, sau terenul, devine acid, din cauza funcţionarii inadecvate a sistemului limfatic, atunci microbii se manifestă în organism, însă ei sunt utili organismului plin de toxine, de acizi şi mucus, în sensul că ei ajuta la descompunerea acestor deşeuri care provoacă boală, pregătindu-le să fie eliminate pe căile normale de eliminare ale organismului. Căile de eliminare sunt rinichii, pielea (al treilea rinichi), colonul, plămânii (căile respiratorii). Dacă aceste căi de eliminare nu sunt deschise atunci pot apărea probleme care pot pune în pericol viaţa omului. De aceea atunci când vindecăm orice „boală”, inclusiv o infecţie virală, trebuie să ne concetram pe deschiderea acestor căi de eliminare şi să alcalinizăm organismul folosind alimetele alcaline, adică în primul rând fructele, şi apoi verdeţurile, vii, crude. Când înţelegi cum funcţionează lucrurile frică dispare, ştii care este calea de vindecare şi vezi rezultate repede. Veţi cunoastre ADEVĂRUL, şi ADEVĂRUL vă va face liberi…

Autor: Florin Balint


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns