Asociația „Ferdinand I” a reconstituit pe Transalpina, Manevrele Militare Regale

Manevrele Militare Regale readuse la viață în premieră, pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, de către Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”.

Vechiul drum, al cărui ctitor modern este considerat Gheorghe Tătărescu, cunoscut și sub numele de Drumul Regelui, leagă astăzi orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a reconstituit săptămâna trecută, în premieră, în Pasul Urdele și stațiunea montană Rânca, Manevrele Militare Regale în uniformele armatei române din timpul Primului Război Mondial, în cinstea zilei de naștere a regelui Ferdinand I al României (24 august 1865).

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este o organizație al cărui scop principal îl constituie promovarea tradiţiilor istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I. Asociația își propune să atragă parteneri din rândul celorlalte asociații de reenactment din țară și străinătate, asociațiilor și fundațiilor culturale și istorice, instituții și autorități, renactori, cadre militare active, în retragere și rezervă, profesori, preoți, studenți, elevi, pasionți de istorie și trecut, în vederea organizării de reconstituiri istorice, elaborării şi implementării de proiecte şi programe de istorie vie, prin colaborarea cu alte ONG-uri, cu sprijinul voluntarilor, comunităţii şi al autorităților. (Liviu Burcea, președinte Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”)


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns