A apărut nr. 5 al Revistei ,,Creatorul Universului”

Cu oarece întârziere apare și numărul 5 al revistei Creatorul Universului, după o pandemie lungă și multe schimbări sociale, politice, economice, dar și militare, la orizont zărindu-se un conflict între marile puteri, care sperăm că nu ne va duce spre o a treia conflagrație mondială.  

Vă mulțumesc tuturor celor care ați cumpărat primele numere ale revistei și susțineți apariția ei. De dragul Creatorului nostru blând bun și de dragul vostru mergem înainte, deși costurile de editare sunt mari și finanțarea fiecărui tiraj este o luptă. Acesta e și motivul pentru care în 2021 nu am reușit să publicăm doar un număr în loc de două.

Totuși știm că această revistă aduce bucurie celor ce nu citesc articolele noastre pe un ecran pe site-ul facerealumii.ro ci preferă să stea confortabil și să le citească în format tipărit. Mai știm că apariția acestei reviste dă și un plus de credibilitate întregii munci pe care o depunem la Centru de Studii privind Facerea Lumii, încercând să arătăm cât de minunat este Dumnezeu și cum toată creația Îl slăvește prin frumusețea și complexitatea sa.

În acest număr tema principală sunt creaturile minunate și caracteristicile lor care ne uimesc pe noi oamenii. De la gândacul săritor de dimensiunea unui purice la balena albastră- cel mai mare animal de pe planetă, și până la veverița arctică, toate animalele pe care vi le aducem înaintea vă vor uimi măcar prin ceva din firea lor.

Știați că șoimul călător este cel mai rapid animal de pe planetă, atingând în timpul unei aterizări abrupte viteza de 327 de km/oră? Acesta își petrece cea mai mare parte a timpului în aer, căutând hrană, …un adevărat zburător care călătorește 25.000 de km pe an.

Știați că urșii polari sunt invizibili la lumina infraroșie și că blana lor îi ajută să nu fie descoperiți? Urșii polari sunt foarte buni înotători, ei pot înota non-stop timp de o săptămână și sunt foarte rezistenți pe distanțe lungi; pot înota chiar și pe sub apă.

Știați că albinele sunt harnice și muncesc la propriu până mor? Împreună, o colonie harnică poate produce 150 de kilograme de miere în timpul sezonului cald anual. Știați că ochii creveților sunt un model de design super inteligent neegalat până astăzi de tehnologia umană?

Știați că veverițele arctice sunt creaturi capabile să-și poată răci corpul sub limita înghețului, până la -2,9 grade Celsius, un adevărat record în lumea mamiferelor?

Dar că există cu adevărat pești care zboară? Pe distanțe scurte este adevărat. Acesta țâșnește afară din apă și planează zeci de metri înainte de a se întoarce în adâncurile oceanului, fugind de prădători.

Când vine vorba de vânătoare și prinderea prazii, puține creaturi folosesc un sistem atât de complet și de complex specializat precum cel al liliecilor mâncători de insecte. Sonarul liliecilor determină din ecourile impulsurilor ultrasonice nu numai distanța și direcția prăzii sale, ba chiar și viteza, dimensiunea, forma și textura suprafeței sale, toate în timp ce se află în plin zbor.
Știați că balena albastră este probabil cea mai mare creatură care a trăit vreodată, pe uscat sau pe mare? Dimensiunea sa absolută este uimitoare; adulții ating o lungime de aproximativ 30 de metri și cântăresc aproximativ 170-180 de tone – aproximativ cât 30 de elefanți africani mari!

Pe lângă toate aceste curiozități vă aducem în acest număr și câteva articole foarte interesante care vă vor provoca interesul și vor naște în inimile voastre curiozitatea și dorința de a ști și mai mult.

Cum a creat Dumnezeu lumea doar cu cuvântul? Cum putem demonstra matematic într-un mod simplu că este imposibil ca fiecare “cărămidă” a acestei lumi să se fi așezat întâmplător în structuri simple și apoi din ce în ce mai complexe până la om, cea mai complexă aranjare de celule din universul cunoscut? Cum ar fi fost să îmbrățișezi un Dumnezeu gigant? Câte jocuri de șah sunt posibile prin combinațiile de mutări ale tuturor pieselor? Poate dezordinea să pună în ordine ceva?

De asemenea în mod special în acest număr am adus câteva fragmente din Sfânta Scriptură care vorbesc despre Dumnezeul Creator, de exemplu discursul Domnului cu Iov, psalmul 103, capitolul 10 din profetul Ieremia și alte citate biblice.

Avem și surprize pe care vă lăsăm să le descoperiți singuri, accentuând mai ales articolul domnului profesor Gheorghe Butuc despre percepția frumuseții  văzută într-o cheie teologică atât de interesantă.

Nu lipsesc sfaturile părinților Bisericii reprezentați de Sf. Nicolae Velimirovici, Sf. Isaac Sirul, părintele Dumitru Stăniloae, Monahul Serghie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, și ierom. Iustin Taban de la Mănăstirea Putna. Lectură plăcută!

Centrul de Studii privind Facerea Lumii
“La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.”


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns