Pentru a ne cinsti strămoșii și a ne revendica demnitatea

Toate epocile au avut nenorocirile lor și ne-au învățat, dacă suntem atenți, să ne pregătim pentru viitor. Vocile trecute se gândeau că trăiesc cea mai rea perioadă, privind în vremurile bune din urma lor, și atenționându-ne pe noi pentru ce va urma. Acest lucru îl afirmăm și noi astăzi: “Ce bine era înainte”. Dar ce se va spune peste 50 de ani despre noi, cei de astăzi?

Tot trecutul ne ajută să ne dăm seama și să acționăm cu responsabilitate pentru prezentul nostru și pentru prezentul următoarelor generații. Observam că tehnologiile se dezvoltă alarmant și mirajul lor a pus monopol pe tinerii din întreaga lume, dar și pe mulți adulți, făcându-i să se îndepărteze de ceea ce este esențial pentru viața omenească: comuniunea. Mulți dintre tinerii de astăzi cred în utopia digitalizării și lenevirii omului, o lume care se vrea lipsită de muncă și efort din toate punctele de vedere.

Civilizația s-a putut forma și defini prin truda strămoșilor noștri responsabili, prin multe sacrificii și prin recunoașterea valorilor, unele descoperite și altele revelate, dar mai ales acestea din urmă.

Astăzi, mulți oameni se feresc, evită să recunoască valorile, damnați fiind de competiția dintre clase, dorința de a dobândi bunuri, bani și din cauza formării unor sisteme ideologice personale ce pun în vârful piramidei plăcerea imediată și egoistă. Dacă înaintașii noștri s-ar fi gândit doar la prezentul lor, indiferenți de prezentul nostru, probabil că lumea de azi ar fi fost un fiasco.


Dar cât datorăm acestor eroi, reformatori, elitiști, savanți, conducători, martiri și artiști, nu putem măsura. Ceea ce ne rămâne nouă, unora ce credeam în același ideal, revelat și mărturisit de peste 2.000 de ani, este să ne păstrăm verticala, făcându-i pe urmași să afirme ceea ce nu a mai afirmat nicio generație în istorie, schimbând fața lumii: “Ce rău le-a fost înaintașilor și ce bine ne este nouă acum, datorită trudei lor”.

Pentru această minune, evident, este nevoie de renunțarea la tot ce nu este autentic, la competiția materială, la dorința egoistă și la superficialitate, reconsiderând valorile și abordând cea mai nobilă formă de manifestare a omului, adică slujirea cu dreapta credință, pe care au avut-o și alții înainte, dar numărul lor nu a fost suficient. Putem noi să ne uniformizăm în cuget și ideal pentru a ne cinsti strămoșii și a ne revendica demnitatea?

#ViitorulEsteînMâinileVoastre !

Răzvan Vișan


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns