Comunicat – Partidul TODE: Cum vedem situația din țară și ce dorim
![](https://magazincritic.ro/wp-content/uploads/2015/01/MGJ1.jpg)
După 1989 într-un sistem politic dominat de fosta nomenclatura care a rămas la conducerea țării, într-o democrație cosmetizată s-a perpetuat comunismul, sub forma de comunism tranzițional.
În perioada Comunismului Stalinist 1947-1960 a fost distrusă in pușcăriile comuniste aproape toată intelectualitatea a cărei menire este educația generațiilor tinere.
În timpul comunismului naționalist am vândut pe valută cetățeni români de origine Ebraică, Germană, majoritatea lor educați și folositori societății, noastre. În Comunismul de tranziție prin distrugerea economiei, a învățământului, a politizării justiției, în general prin tot ce a făcut nomenclatura pentru a rămâne la putere a provocat emigrarea a 6 sau 7 milioane de români, a doua tară după Siria, unde se emigra din cauza războiului.
Din Decembrie 1947 până in zilele noastre politica națională a comuniștilor a avut ca efect distrugerea valorilor morale ale societății, și a omului care gândește liber.
Caracterul conducerii comuniste, caracteristică de altfel oricărei dictaturi este de aroganță, intimidare, brutalitate, minciună, furt, egoism, corupție, dispreț față de omul de rând, toate justificate de așa zisa necesitate a dictaturii proletariatului pentru binele poporului.
Partidele politice formate din nomenclatura comunistă seamănă atât de mult între ele încât dă impresia partidului unic.
Aceasta face posibilă continuarea aceleiași propagande, și falsificare a istoriei naționale care a început în 1947.
Cum este posibil ca independența națională, zi in care se aduce un omagiu armatei române și supremului sacrificiu făcut de poporul român să fie ZI LUCRĂTOARE la 32 de ani de la revoluția anticomunistă. Este o rușinoasă bătaie de joc, inacceptabilă dar din păcate este o realitate. Normal ar fi fost ca la 30 Dec.1989, să se recunoască ilegalitatea abolirii monarhiei, și ilegalitatea instituirii Republici, dar comuniștii doreau continuarea dominației lor sub ori și ce formă. Așa am ajuns în comunismul tranzițional, care ne duce la o democråție de republică bananieră.
Pentru că minciuna nu poate câștiga în fața adevărului, ilegalitatea abolirii monarhiei constituționale, și a instaurării republici sunt și acum subiecte ocolite de la o dezbatere națională, serioasă, documentată și deschisă.
Unde nu este adevăr înflorește putrefacția morală. Minciuna înlesnește justificarea oricărei fapte, acoperă caractere ticăloase, și duce la un lanț de alte minciuni, pentru a “justifica” sau a “explica” minciuna inițială. Minciuna este o temelie șubredă inposibil de clădit pe ea, și nu poate rezolva problemele ci doar le prelungesc.
Adevărul merită și trebuie să fie spus, adevărul este esențial, adevărul nu face politică, adevărul nu are culoare, adevărul poate fi incomod, supărător adevărul este important, adevărul este uneori greu de acceptat, însă adevărul este o temelie solidă pe care se poate clădi și care permite rezolvarea corectă a diferitelor problemelor.
Continuarea distrugerii naționale începută în Decembrie 1947 este un act iresponsabil. Este nevoie de o schimbare, este nevoie de o revoluție morală.
Avem nevoie de o clasă politică responsabilă, a carei valori morale de adevăr, dreptate, onoare, respect pentru tradiție, dragoste de țară și simț al datoriei, să fie un exemplu pentru societate, și care să permită crearea unei pături mijloci a societății de peste 65% din populație, cu mici diferențe între păturile sociale.
Schimbarea nu înseamnă slogane, și lozinci, schimbarea presupune și schimbarea noastră. Trebuie să avem curajul să privim realitatea și să înțelegem că avem obligația să ne implicăm. Neutralitate este imposibilă, ea sugerează colaboraționism, trebuie să iei o poziție, nu doar să constați și să vorbești despre problemele sociale.Indiferența echivalează cu complicitatea, sau o resemnare ne sănătoasă.
Politica determină cum trăim. Nu fac politică și nu susțin nici un partid, este o scuză, sau în cel mai bun caz o minciună spusă inconștient.
Guvernul nu produce nimic, dar determină nivelul de trai, al populației prin felul în care gospodărește, administrează banii pe care noi îi dăm sau pe care EI ni-i iau prin impozite și taxe, indiferent cum vreți să priviți problema. Cu alte cuvinte, toți finanțăm partidele de la guvernare. Dacă ignorăm realitățile cotidiene, dacă nu ne implicăm, ele vor devenii normalitatea. Ne avem doar pe noi și puterea dată de numărul nostru, voința noastră, determinarea și, perseverența noastră. Lupta politică nu este ușoară mai ales pentru că luptăm într-un sistem politic corupt, în care, mass-media care hotărăște ce vedem, ce auzim și ce citim este in mare controlată de cei 2% care dețin puterea politică și economică și vor să mențină status quo-ul în ceea ce privește privilegiile, și inegalitatea economică. Nu poate fi o adevărată democrație când 2% din populație deține toată puterea economică, politică juridică, și face tot ce dorește, iar 98% nu au nici un cuvânt de spus.
Să nu uităm că în România a fost cea mai cruntă dictatură comunistă. România a fost singura țară din lagărul comunist unde schimbarea, cosmetică de altfel s-a făcut prin vărsare de sânge. Românul este, îngăduitor, bun, tradiționalist, dar din păcate după 75 de ani de comunism în virtutea inerției mulți gândesc încă așa cum au fost învățați în comunism.Faptul că suntem o țară, la răscruce de drumuri, nu ne absolvă de responsabilitate, și nici nu poate fi o scuză, pentru lipsă de acțiune, lipsa de voință, resemnare și comoditate.
Trebuie să înțelegem că există o altă conjunctură mondială, Europeană, că nomenclatura care fizic există, nu mai poate face absolut tot ce vrea. Trebuie să ne recăpătăm demnitatea, încrederea în noi, și să conștientizăm că în mare măsură depinde de noi cum trăim, și direcția în care mergem. Nu cedăm, nu renunțăm este timpul ca prin unitate, și perseverență într-o luptă politică să revenim la normalitatea distrusă de consecințele celui de al II-lea război mondial, prin care ni sa impus sistemul falimentar, străin tradițiilor noastre.
Ce propunem. Dorim ca păstrând tradiția națională cu onoare și disciplină să tindem spre excelență
Privind cu încredere spre viitor, conștienți de identitatea națională, și a responsabilității generației noastre dorim revenirea la monarhia constituțională spre binele nostru, și al generațiilor viitoare.
Dorim, o schimbare a valorilor morale folosite de conducerea politică, care prin exemplu o propune spre folosință națiunii.
Vom face, Ministerul învățământului unul din cele mai importante ministere, pentru că omul educat, disciplinat prin gândire, format să gândească liber face parte din patrimoniul național. Omul este cea mai valoroasă bogăție a unei națiuni. Educația în spiritul datoriei, adevărului, onoarei este esențială.
Dorim toleranță între religii, și respect pentru toate religiile.
Dorim un guvern care servește interesele națiunii, și al omului de rând, nicidecum unul care facilitează transferul banilor de pe masa guvernamentală la interese speciale. Dorim și ne vom lupta pentru eliminarea corupției.
Dorim respectarea separării puterilor în stat.
Presa trebuie să rămână independentă și apărată de presiuni politice. Astăzi mass-media, primește bani de la partidele politice, care primesc bani de la guvern care la rândul lui ia bani din bugetul statului care sunt banii poporului. Culmea ironiei, prin taxe, și impozite, poporul plătește reclamele partidelor care sunt la putere de 32 de ani. Noi ne plătim spălarea creierului.
Faptul că Partidele de la guvernare primesc bani din bugetul statului creează un cerc vicios care îi menține la conducere de 32 de ani. Partidele ar trebui să fie finanțate de membri și donații particulare fără nici o legătură cu bugetul statului administrat de partidele de la guvernare. Banii unui partid trebuie să fie un rezultat, al donațiilor benevole, care de fapt oglindesc popularitatea, partidului. Dacă partidele se finanțează din bugetul statului care de fapt sunt banii contribuabilului în felul acesta îi face pe contribuabili susținători ai partidului sau al coaliției de la guvernare.
Dorim un Site special unde sa se afișeze toate proiectele finanțate de stat, cu numele celui care a obținut proiectul prin licitație, și care trimestrial, să publice stadiul (verificat independent) în care este acel proiect.
Dorim crearea împreună de azil de bătrâni, și copiii abandonați pentru a da o experiență de familie copiilor și o satisfacție de bunici bătrânilor.
Dorim eliminarea unde este posibil a firmelor intermediare. În proiecte cu bani Europeni de pildă o firma IT, unde trebuie sa te înscrii, plătești o taxă anuală, să-ți confirme semnătura chiar dacă nu e sigur că vei primi bani. Este inadmisibil ca să cheltuiești jumătate sau chiar o treime din banii Europeni până nici nu ai început lucrarea.
– Ministerul Fondurilor Europene trebuie să fie responsabil pentru nefolosirea fondurilor Europene. Suntem singura țară care nu-și cheltuie în totalitate banii Europeni.
Dorim înființarea de asigurări pentru justiție, (Pro Bono). ca în cazul în care un om are nevoie de un avocat și nu și-l permite să apeleze la serviciile asigurării!
-Dorim revizuirea și reglementarea Proiectelor de consultantă. Cum este posibilă o consultanță de 4 miliarde anual, plus salarii de 2000€ lunar.
Politica externă
Nu demult un ziarist îmi spunea: dacă ești ,,suveranist”, te schimbă ambasadorii. Evident se referea la ambasadorii Statelor Unite. O afirmație greșită și partinică.
Într-adevăr în România are loc o competiție acerbă pentru zonă de influență între două mari puteri care așa cum este și normal, fiecare își apără interesele naționale, asta, în timp ce interesul național al românilor este ignorat pentru că conducerea politică a României este preocupată cu altceva, mai precis îmbogățire, păstrarea puterii, și al privilegiilor avute în comunism.
Țările nu au prieteni, au doar interese. Gândiți-vă la o țară ca la o mare familie, pentru că funcționează aproximativ pe aceleași reguli, aceleași criterii dar la o altă scară.
Interesul național al României este satisfăcut când acesta apare într-o conjunctură favorabilă.României a fost admisă în NATO pentru că era dorită atât de poporul român, cât și de diplomația americană. Nu trebuie uitat țările nu au prieteni, au doar interese.Această luptă pentru zonă de influență, divizează orizontal însăși societatea românească deoarece, poporul este pro american iar conducerea politică, este pro rusă.
La revoluție Iliescu a declarat : “am fost la ambasada Sovietică și am spus cine suntem și ce vrem“. În cele 3 mandate prezidențiale ale lui Iliescu, unii dintre cei circa 5.500 de studenţi şi cadre militare, educate în URSS de-a lungul timpului au primit funcţii de conducere, și s-a creat o rețea subterană de rezistență anti occidentală și antimonarhică care sabotează revenirea României la normalitate.. Știm cum a fost instaurat sistemul republican de trupele Sovietice, știm cum a fost decapitată structura socială, și vedem unde suntem după 75 de ani de comunism sub diferitele lui variante. Nu dorim să păstrăm sistemul rusesc de organizare statală. Marea Republică, cum numea Winston Churchill Statele Unite ale Americii, se mândrește cu George Washington, Thomas Jefferson, John Adams, Benjamin Franklin Alexander Hamilton, și James Madison fondatorii Republicii. Pentru Români, fondatorii republicii sunt Nicolae Ceaușescu, primul președinte, Iliescu, Băsescu, comuniști cu care nu ne putem mândri niciodată.
Marea republică are tradiție republicană, și își respectă tradiția, dar în același timp unul din cei mai apropiați aliați este Regatul Unit al Marii Britanii, o Monarhie Constituțională.
Fondatorii României moderne, sunt Carol I și Ferdinand Întregitorul bunicul M. S. R. Mihai I al României cu care conducerea comunistă s-a purtat execrabil.
Tradiția românească de organizare statală este Monarhia constituțională.Urmări devastatoare asupra României și al poporului Român au avut atât prietenia dintre Stalin și Hitler cât si prietenia dintre Stalin și Franklin Delano Roosevelt, și Winston Churchill.
Eforturile și aportul familiei regale în slujba poporului dar și în sprijinul aliaților au fost apreciate dar, puțin recunoscute sau recompensate.
Decorarea M.S. R. Mihai I al României de către Stalin cât și de Preș. Harry S. Truman, ușor de înțeles dar greu de categorisit nu a alinat suferințele iubitului nostru rege și nici ale poporului Român.
România nu înseamnă doar mareșalul Antonescu aliatul lui Hitler care a condus dictatorial România între 1940-1944 , România mai înseamnă și M. S. R. Mihai I al României. Preluând puterea prin actul de la 23 August M. S. R. Mihai I – al României a alăturat armata regală cu puterile aliate, luptând alături de aliați, până in munții Tatra, și a scurtat războiul cu cel puțin 6 luni salvând multe vieți omenești inclusiv americane. România înseamnă și M.S. Regina mamă Elena onorată de institutul Yad Vashem din Jerusalem,care arată gratitudinea, aprecierea Statului Israel, și al poporului evreu față de ne-evreii care și-au riscat viața pentru a salva evrei în timpul Holocaustului onoare care nu se dă ușor, ci pe bază de documente și criterii bine stabilite, și al căror nume este comemorat pe muntele amintirii din Jerusalem. Timp de 75 de ani de suferință, sub diferite forme ale dictaturii comuniste, am plătit urmările unui război pe care nu l-am pornit, și nu l-am dorit, dar am fost nevoiți să îl purtăm pentru că suntem așezați la o răscruce de drumuri, în calea marilor puteri. Credem că ne-am câștigat dreptul de a reînnoda firul tradițiilor noastre istorice întrerupt în Dec. 1947 de hotărârile puterilor învingătoare în al II-lea război mondial, și de a revenii la Monarhia Constituțională.
Nu vrem să fim republica bananieră a Europei!
Vrem Monarhie Constituțională unde Regele, sâmburele națiunii, liantul național, factorul de unitate al poporului, crescut, educat, și pregătit pentru funcția de sef de stat, nu poate fi comparat cu un administrator temporar de 5 ani cu obligații față de cei care l-au sprijinit in lupta lui electorală.
Personal, doresc să văd Regatul României în estul Europei, ceea ce este Israelul în Ortierntul Mijlociu, și anume o țară care-și apără interesul național și care in același timp este cel mai stabil și loial aliat al Statelor Unite, și al apusului..
Paul P. Todoran, TODE
MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ