România, ţara cu cei mai mulţi “demnitari” pe cap de locuitor!
![](https://magazincritic.ro/wp-content/uploads/2015/08/B1b.jpg)
Parlamentul României
Cu toate că după ultimele alegeri s-a redus numărul de parlamentari la 465 în România, numărul lor este mult prea mare în raport cu cel al populației existente în țară. Deşi unele statistici, deloc obiective, considerau că locuitorii României au depăşit 22 milioane în anul 2012, ţara noastră continuă să dețină cel mai mare număr de „demnitari” pe cap de locuitor din Europa și poate printre primele din lume. Cel puțin stăm și noi foare bine la acest capitol. Mai mult, deși situația economică stă din ce în ce mai prost, „demnitarii noștri” nu găsesc soluții de redresare economică. Orice român, indiferent de nivelul său de pregătire, ar înțelege că economia la bugetul statului nu se poate face de jos în sus, ci de sus în jos. Prin urmare, avem nevoie de reducerea drastică a numărului de parlamentari dar și a aparatului de stat. Nu mai luăm în considerare impertinența „demnitarilor” care și-au mărit considerabil salariile în acest mandat. În anul 2012, potrivit statisticii prezentate de Antena 3, în România era un parlamentar la 46 de mii de locuitori. Iată cum se prezenta situația în unele state ale lumii civilizate:
- SUA – la o populaţie de peste 312 milioane locuitori (după recesământul din 2010) a avut 535 parlamentari, iar în 2012, 616 parlamentari la 314 milioane locuitori.
- Germania – 82 de milioane de locuitori şi 622 de parlamentari,
- Polonia – 38 de milioane de locuitori şi 560 de parlamentari,
- Franţa – 65 de milioane de locuitori au 898 de parlamentari,
- Rusia – are mult mai puţini parlamentari dacă ne raportăm numarul locuitorilor. 1 reprezentant în Parlament pentru 230 de mii de locuitori,
- Italia – un parlamentar la 60 de mii de locuitori.
Dincolo de toate comentariile excedente, nu ne rămâne decât să sperăm că obrăznicia „aleșilor noștri” va fi penalizată, dacă va fi nevoie, măcar de partenerii noștri strategici.
4 decembrie 2017
MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator – Nihil Sine Deo – PRESĂ LIBERĂ