TRUMP poate câștiga alegerile din 2024. Patru motive ce susţin această ipoteză | VIDEO

WASHINGTON, DC - FEBRUARY 16: U.S. President Donald Trump calls on a reporter during a news conference announcing Alexander Acosta as the new Labor Secretary nominee in the East Room at the White House on February 16, 2017 in Washington, DC. The announcement comes a day after Andrew Puzder withdrew his nomination. (Photo by Mario Tama/Getty Images)

Deşi a fost pus sub acuzare de două ori şi se confruntă cu zeci de acuzaţii în mai multe dosare penale, iar criticii săi avertizează că plănuieşte să guverneze ca un autocrat, Donald Trump ar putea, totuşi, să revină la Casa Albă, afirmă Reuters.

Potrivit sursei citate, actualmente Trump este înaintea rivalilor săi pentru nominalizarea republicană la funcţia de preşedinte, cu aproape 50 de puncte procentuale în sondajele de opinie naţionale, o revenire remarcabilă pentru un preşedinte cu un singur mandat care acum trei ani părea învins şi umilit.

Iată patru motive pentru care Trump ar putea câştiga alegerile din noiembrie 2024 împotriva actualului preşedinte democrat Joe Biden:

1. Votanţi nefericiţi

Casa Albă sub administrarea lui Biden susţine că economia este într-o formă bună, cu un şomaj scăzut la un minim aproape istoric de 3,9%, de la 6,3% când Trump a părăsit funcţia, iar inflaţia a scăzut de la un vârf de peste 9% în iunie 2022 la 3,2% în octombrie.

Cu toate acestea, o mare parte din electorat, inclusiv mulţi alegători de culoare şi tineri, sunt de altă părere, respectiv faptul că salariile nu ţin pasul cu costurile bunurilor şi serviciilor esenţiale, cum ar fi alimentele, maşinile, casele, îngrijirea copiilor şi a bătrânilor.

Atunci când Biden vorbeşte despre economie, americanii se gândesc la accesibilitate, nu la indicatori economici. Sondajele de opinie arată că alegătorii, în mare măsură, îi consideră pe republicani drept cei care gestionează mai bine economia, chiar dacă Trump a oferit doar propuneri vagi.

2. Temeri

Alegătorii sunt neliniştiţi din motive care se extind mult dincolo de economie. Trump vorbeşte despre îngrijorările, reale sau nu, pe care le au mulţi americani albi într-o ţară care devine din ce în ce mai diversă şi mai progresistă din punct de vedere cultural.

Există, de asemenea, un sentiment omniprezent de a pierde teren, că pietrele de temelie ale vieţii americane – proprietatea unei case, un salariu decent care să ţină pasul cu inflaţia, o educaţie universitară – devin tot mai mult inaccesibile pentru mulţi. Sondajele arată că alegătorii sunt îngrijoraţi de criminalitate şi nervoşi din cauza fluxului de migranţi care traversează ilegal frontiera dintre SUA şi Mexic.

Trump este priceput în a canaliza şi formula aceste temeri, prezentându-se în acelaşi timp ca o persoană care vine din afara sistemului politic american. Integral pe Epoch Times

Citiți și FBI creează categoria de extremişti “MAGA” şi îi vizează pe susţinătorii lui Trump înaintea alegerilor din 2024


Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo

Lasă un răspuns