„Un ostaș în slujba țării”

– Cuvântul cioplit în piatră, caligrafiat pe papirusuri, poate prăbuși imperii sau întemeia mitologii, Cuvântul este o Idee divină – din străvechea înțelepciune a lumii!

Nefiind membru al nici unui partid, având statut oficial de membru titular al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, nu consider cartea de bună credință – prizoniera de lagăr a unor ideologii și prejudecăți din Evul Mediu Întunecat! Scriitorul este cruciatul unui Ierusalim literar, duhovnicul Cuvântului Domnului și al cărților cu spirit pro uman!

„Un ostaș în slujba țării” – este o carte autobiografică, nu un carnet de membru de partid, este povestea de viață a unui român de pe câmpurile de luptă, decorat pentru servicii și merite militare… Cartea nu poate fi pusă în fața unui pluton de execuție și asasinată… este mărturia unui destin militar.. închinat națiunii sale!

Cartea nu poartă și nu se ascunde sub o mască de carnaval, nu a fost condamnată pentru genocid și atrocități împotriva vreunei civilizații, este cartea unei vieți trecute prin hazard și har hristic!

Nicolae Ciucă, despre cartea sa autobiografică – „Un ostaș în slujba țării”. „Paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral”, a afirmat Ciucă când a anunțat și lansarea cărții.

El a precizat că volumul va apărea în luna iunie 2024 la editura RAO, iar „toate încasările vor fi donate către inițiative caritabile”. Întrebat despre modul în care vede lansarea acestui volum în preajma alegerilor, Ciucă a explicat ce miză are cartea sa.

„Aici vorbim de persoana mea și dincolo de aceasta a fost și acel aspect în care mi s-a reproșat că nu sunt un politician sau că sunt un politician atipic și atunci am considerat că este bine să vin cu o descriere a tot ceea ce a însemnat viața mea profesională, viața mea personală, ca să nu mai existe niciun fel de enigmă legată de propria persoană. Este un demers pe care mai mulți oameni l-au făcut și consider că este un gest de respect față de oamenii care mi-au cerut mai multe date și care vor să mă cunoască”.

Întrebat dacă are legătură cu intenția de a candida la președinție, Cică a răspuns: „Una e una, asta e alta”.„ Sunt un politician atipic”, a precizat Ciucă.

Laurian Stănchescu, scriitor, istoric literar, jurnalist


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns