Boicotarea referendumului – efect de bumerang!

Foto: magazincritic.ro

   Așa cum scriam și zilele trecute, de mai bine de o săptămână adepții anti-referendum fac o propagandă agresivă trimițând e-mailuri membrilor din listă, chiar dacă aceștia sunt doar potențiali colaboratori și nu împărtășesc ideologia lor. Proveniența acestor operatori online contează mai puțin, cert este că cei mai mulți dintre propagandiști nu sunt doar simplii voluntari cum se lasă să se înțeleagă… Astăzi vă voi publica un alt mesaj trimis în urmă cu câteva zile. Concluziile le las în analiza domniilor voastre. Se pare că soluția aleasă de domniile lor produce efect de bumerang. Lecturare plăcută!

«S-a decis, o să avem “Referendumul pentru familie”. Mergem la vot?Boicotăm referendumul?

Dacă mergem la vot putem răspunde cu Da sau NU la întrebarea despre includerea în Constituție a definiției căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. 

Mai există opțiunea de a boicota referendumul, care poate însemna un NU la fel de apăsat. Iată de ce. Pentru ca scrutinul să fie validat este necesară prezența la urne a 30% dintre persoanele cu drept de vot. Fără cvorum, Constituția nu se schimbă, chiar dacă sută la sută din participanți cer schimbarea definiției familiei. Boicotarea este văzută de cei mai mulți analiști ca fiind singura variantă plauzibilă de blocare a inițiativei de schimbare a Constituției. 

Facem parte dintr-o comunitate de oameni uniți de lupta împotriva corupției și nedreptății. Ne-au adus împreună campania Salvați Roșia Montană, salvarea pădurilor sau drepturile animalelor. Am devenit mult mai numeroși și puternici după Colectiv, protestele #rezist sau campania Toți pentru Justiție. Suntem o amenințare reală pentru politicienii corupți, le zădărnicim planurile de ani buni și suntem tot mai vocali. Dar iată, clasa politică ne aruncă mărul discordiei. 

Tu te-ai decis? Ce vei face pe 7 octombrie? Am pregătit un quizz pentru tine care te poate ajuta. Răspunde la 4 întrebări și află dacă vei merge sau nu la referendum. Durează doar câteva minute.

Cu îngrijorare

Antoniu și echipa Declic


Schimbarea societății în care trăim depinde de fiecare dintre noi. La fel și dezvoltarea platformei independente declic.ro. Nu acceptăm sprijin financiar din partea companiilor sau a altor entități ce doresc să influențeze misiunea și valorile noastre. 

Sprijinul financiar, oricât de mic, din partea membrilor ne ajută să ne menținem independența și să dezvoltăm acest instrument al participării publice a cetățeanului.»


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet


Dată publicare inițială: 4.10.2018, ora 11:32.

Lasă un răspuns