Despre legalizarea prostituției*

pixabay.com, Tomegos

În concluzie:

  1. Statisticile demonstrează că legalizarea prostituției nu reduce numărul de cazuri de boli cu transmitere sexuală.
  2. Studiile de sănătate publică demonstrează că în țările unde prostituția este legiferată există tot timpul o rețea paralelă de prostituție neoficială, adică nesupravegheată prin mijloace legale.
  3. Contagiozitatea precoce, mult anterioară primelor semne clinice și pozitivării serologice, și simptomatologia săracă (în cazul HIV) sau atipică (în cazul sifilisului) fac ca BTS-urile (bolile cu transmitere sexuală) să se transmită fără control și înainte de a se depista îmbolnăvirile prostituatelor.
  4. Datele statistice și fiziopatologice demonstrează că transmiterea se face de 80 de ori mai ușor de la femeie la bărbat decât invers, ceea ce dovedește că o casă de prostituție este un focar de infecție greu de stăpânit.
  5. Datele prezentate mai sus demonstrează că BTS-urile se asociază fatalmente între ele și favorizează un procent mai mare de cancere genitale.
  6. Majoritatea prostituatelor recurg după ,,înrolarea” în bordel şi la droguri, ceea ce creşte considerabil prevalenţa HIV.
  7. Toate statisticile demonstrează că BTS-urile sunt mult mai frecvente la prostituate comparativ cu populaţia generală.
  8. Studiile prospective demonstrează că există o curbă ascendentă privind prevalenţa BTS-urilor în casele de prostituţie.
  9. Prin însuşi profilul imoral al practicării prostituţiei, la angajare vin, de regulă, femei cu o bogată patologie genitală. Este imposibil de selectat la angajare femei imorale, dar sănătoase din punct de vedere genital.
  10. Documentarea medicală pe internet relevă, pentru anul 2000, un număr de 64 de studii făcute pe loturi de prostituate. Toate aceste studii demonstrează patologia crescândă a prostituatelor.
    Extras din volumul ,,Legiferarea prostituţiei, o lege a fărădelegii. Argumente moral-religioase, juridice, sociologice şi medicale împotriva dezincriminării prostituţiei”, Mitropolia Olteniei, Centrul pentru Studii de Teologie Aplicată, Editura Mitropoliei Olteniei, Craiova, 2002, pag. 60-61.

*titlul ne aparține.


De citit și: +Andrei Andreicuț – ,,Dragoste, libertate și sex responsabil”.


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Lasă un răspuns