Sportivii trans, The New York Times și Ivy League

Foto: Alternativa de bun-simț

Modul în care indivizii și instituțiile reacționează la Lia Thomas, bărbatul biologic căruia i se permite să concureze în competițiile de înot pentru colegiile de fete, este un bun indicator al valorilor oamenilor și al nivelului de raționalitate.

Pentru a recapitula, Will Thomas, un bărbat care până acum doi ani era membru al echipei de înot masculin al Universității din Pennsylvania, a anunțat că este femeie și apoi s-a alăturat echipei de înot feminin a aceleiași universități.

Acum numit Lia, Thomas a stabilit recorduri naționale la înot feminin, cum ar fi la 200 și 500 metri stil liber. Femeile care s-au antrenat aproape toată viața pentru a deveni înotătoare competitive au fost oprite de la victorii.

Întrebarea evidentă care se pune: este corect ca un bărbat biologic să concureze ca femeie împotriva femeilor? Sau Thomas trișează?

Pentru majoritatea americanilor răspunsul este clar: Thomas trișează.

Deoarece am scris recent un editorial în care am argumentat că Thomas este un trișor, nu voi dezbate ideea.

În schimb, voi discuta despre reacțiile altora, pentru că, așa cum am scris, ele dezvăluie multe despre acești oameni și instituții.

Vom începe cu New York Times. Mai degrabă decât un trișor, New York Times îl consideră pe Thomas drept un erou. Când The Times a ajuns în sfârșit să reflecte povestea – la câteva săptămâni după ce mass-media non-stânga a început să vorbească despre ea, cineva din „mass-media mainstream” a acoperit-o – scriitorul Times despre sportul universitar, Billy Witz, a scris despre afacerea Thomas.

Și-a încheiat articolul cu o odă către Thomas:

„Și așa că, dacă a existat ceva de durată în legătură cu competiția de înot de sâmbătă între Penn și Harvard, nu au fost cele două curse pe care Thomas le-a câștigat confortabil sau cele două ștafete în care a încercat cu brio același lucru. A fost felul în care s-a purtat în apă – cu capul în jos, cu grație și ușurință.”

Așa a ajuns „trezit” (woke) – un termen care include amoralitatea și iraționalitatea – New York Times. (…) – integral pe Alternativa de bun-simț (sursa foto).


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns