VIDEO | Coincidență sau altceva? Cel puțin 20 de incendii, toate în lanuri de grâu, au avut loc numai în ultima lună în România. În toată vara lui 2021 au avut loc numai șapte incendii de vegetație

Cel puțin 20 de incendii au avut loc în ultima lună în România, toate în lanuri de grâu, relevă o trecere în revistă a presei autohtone, realizată de R3media.
Conform mass-mediei, de pe 20 iunie până pe 8 iulie, în România au avut loc 20 de incendii, toate în lanuri de grâu. Situația este cu atât mai neobișnuită cu cât anul trecut, în toată perioada verii (1 iunie – 31 august), am putut găsi doar șapte astfel de incidente relatate de presă.
Iată știrile despre incendiile din ultima lună, în ordine cronologică:
15 iunie: Vâlcea: Lan de grâu, de 5 hectare, ars într-un incendiu
20 iunie: Tulcea: Un incendiu de vegetație s-a extins la o cultură de grâu. Circulația este îngreunată
20 iunie: Prahova: Cultură de grâu, mistuită de flăcări la Sălciile
20 iunie:Tulcea: Incendiu de vegetație cu posibilitate de extindere la locuințe: intervin pompierii.
21 iunie: Arad:15 hectare de grâu ard la Semlac
28 iunie:Timis: „Incendiu de vegetație, extins la un lan de grâu, în Timiș! Fumul a ajuns pe șosea”
28 iunie: Argeș: Incendiu la un lan de grâu la Costești, județul Argeș.
28 iunie: Vrancea: Incendiu puternic în Vrancea! 26 de hectare de grâu s-au făcut scrum
29 iunie: Satu Mare: Incendiu la un lan de grâu intre Ghenci si Cauas în timpul treieratului
30 iunie: Ialomița: Dezastru pe un câmp din Ialomiţa. 150 de hectare de culturi au fost distruse de foc
30 iunie: Arad: Incendiu de proporții la Aluniș! Au ars 200 de hectare de grâu
3 iulie: Satu Mare: Incendiu uriaș în județ! Zeci de ha de grâu distruse, mașină de Pompieri avariată
5 iulie: Constanța: Incendiu uriaș pe Litoral. Un lan de grâu a luat loc lângă Năvodari, panică pe plajă
5 iulie: Dâmbovița: Incendiu uriaș în apropiere de București: Au ars 40 de hectare de grâu
6 iulie: Galați: Incendiu de proporții la Galați. A ars grâu pe o suprafață de 100 de hectare
8 iulie: Arad: Un incendiu a distrus o cultură de grâu, în plin sezon de recoltare
9 iulie: Satu Mare: FOTOGALERIE. Incendiu uriaș în zona stațiunii Tășnad. Hectare de grâu făcute scrum
5 iulie: Constanța: Incendiu uriaș pe Litoral. Un lan de grâu a luat loc lângă Năvodari, panică pe plajă
5 iulie: Dâmbovița: Incendiu uriaș în apropiere de București: Au ars 40 de hectare de grâu
6 iulie: Galați: Incendiu de proporții la Galați. A ars grâu pe o suprafață de 100 de hectare
8 iulie: Arad: Un incendiu a distrus o cultură de grâu, în plin sezon de recoltare
9 iulie: Satu Mare: FOTOGALERIE. Incendiu uriaș în zona stațiunii Tășnad. Hectare de grâu făcute scrum
Iată știrile despre incendiile din vara anului 2021:
1 iulie: Dolj: Combină în flăcări la recoltat. Focul a distrus utilajul agricol și 10 hectare de grâu!
15 iulie: Tulcea: Incendiu violent într-un lan de grâu. Pericol de propagare
24 august: Ialomița: Incendiu de vegetație uscată în zona Bora
Reamintim că România este un mare exportator de cereale și importă produse procesate. Pagubele produse de către incendii contribuie la crearea – intenționată sau nu – a unei penurii, la o criză alimentară. Un alt exportator important este Ucraina, blocată acum din cauza războiului.
Pe acest fond, amintim că politicile Uniunii Europene „propun” renunțarea la mâncarea considerată poluantă – cum ar fi carnea de vită – și trecerea la produsele „eco”, printre care gândaci, insecte, etc.
Printre ambițiile de mediu și climă ale Bruxelles-ului se numără “Green Deal” și strategia „Farm to Fork”
Programul „Farm to Fork” este o strategie propusă de Comisia Europeană pentru o trecere la un sistem alimentar „corect, sănătos și prietenos cu mediul”.
Printre dezideratele acestui program se găsește și „reproiectearea sistemelor alimentare de azi, care sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră (GHG), consumă mari cantități de resurse naturale, rezultă în pierderea biodiversității”, după cum scrie pe siteul Comisiei.
Evident, asta înseamnă schimbarea modului tradițional de a face agricultură, inclusiv prin promovarea schimbării modului în care sunt crescute animalele. La nivel de mâncare, se dorește creșterea consumului de mâncarea alternativă precm „insecte, alge și reziduuri ale bieconomiei, cum ar fi deșeurile de pește”.(Capitolul 2.4. Documentul oficial, aici ). Preluare: R3media.
- MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.
Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.
MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează