DESPRE ÎMPLINIREA PROMISIUNILOR
![](https://magazincritic.ro/wp-content/uploads/2017/05/Petru-Vodă1.jpg)
Se mai zice în popor: „Deșteptul făgăduiește, iar prostul trage nădejde”. Dar Mântuitorul nostru Iisus Hristos a impus alte reguli. Dacă vrem să fim ucenicii Lui, „ceea ce este da, să fie da, iar ceea ce este nu, să fie nu”. Iar când promiți ceva, să împlinești. Mai bine să spui omului: „Nu pot să te ajut”, decât să-i promiți, ca să-i faci plăcere, iar apoi să nu împlinești!
Este o categorie de persoane care promit, pentru că știu că nu ar fi crezute dacă ar zice „nu pot”, dar în final tot cu „buza umflată” pleci de la acestea.. Ca să se poată scuza în momentul refuzului: „Vezi, eu am vrut, ai văzut că ți-am și promis, dar nu s-a putut în final”.. Aceștia sunt cei mai periculoși, pentru că pe de o parte îl țin pe bietul om încurcat , acesta nemaicăutând ajutor prin alte locuri, iar pe de altă parte, toată bucuria de a crede că au și obținut ajutorul, se transformă într-o dezamăgire și o tristețe teribile!
Care-i calea cea corectă? Cea poruncită nouă de Domnul Hristos. Dacă poți, promite și ajută (împlinește). Predica de pe Munte este foarte explicită atunci când se referă la ajutorul bănesc, dar și la alte forme de ajutor: „Celui ce-ți cere haina, dă-i și cămașa. Dacă cineva îți cere să-l însoțești o milă (un kilometru puțin mai lung), tu mergi cu el două”. Căutați în Evanghelia după Matei, capitolele 5-8. Toate aceste fapte bune au ca rezultat acceptarea noastră de către Dumnezeu din ceruri ca fii ai Săi: „Ca să fiți fiii Tatălui vostru Cel din ceruri”.. „Ca să fiți”, înseamnă aici „ca să deveniți”. Iar cine Îl are CU ADEVĂRAT pe Dumnezeu de Tată, spuneți-mi, poate duce lipsă de ceva?
Dumnezeu să vă binecuvânteze ca să ajutați mereu la greu pe ceilalți, să promiteți și să vă împliniți mereu promisiunile!
Preot Sorin Croitoru din Mantova (Italia)
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook