Tinerii din Mărtănuș, jud.Covasna poartă la biserică costumele populare pe care le-au primit anul trecut de Florii, din partea românilor din țară și diaspora.
Mare e Dumnezeu! Tinerii din Mărtănuș, jud.Covasna poartă la biserică costumele populare pe care le-au primit anul trecut de Florii, din partea românilor din țară si diaspora. Eforturile noastre pentru întărirea identității românești din Arcul Intracarpatic nu sunt zadarnice. La fel vor face si copiii din Ozun, Covasna, se vor îmbrăca cu mândrie în straiele neamului, vor ști că acestea au fost dăruite de voi, de frații și surorile lor de peste Carpați care sunt alături de românii din Covasna si Harghita. ”Înfrățirea versanților” așa cum spunea Părintele Ilie Moldovan se întâmplă. Fondurile pentru confecționarea costumelor populare pentru copii din Ozun se strâng în cont BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU si adresa bancii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov).
***
În România sunt tineri care pictează biserici ce răsar din pământ. Prin spinii ferestrei de la celula lui Radu Gyr văd si acum Procesul Lui, de acum doua mii de ani. Prin ochii lui Eminescu văd Crucea pe care a fost răstignit Cuvântul. Cuvântul care doare zidind, Cuvântul care nu poate fi ucis, decat spre Inviere, spre Victorie. Prin pletele lui Iancu Avram, răscolite de vântul Apusenilor, văd ghimpii de pe tâmpla Lui, pe care-i simt prin Neam, infipti în inima mea, asa cum a simtit Horea spitele rotii în oase. Când capul lui Mihai Viteazul se rostogolea asurzitor peste Carpati, auzeam strigatul Lui dintre Pamant si Cer. Ion si Maria mi-au scris evangheliile cu plugul pe pământ, trăgând brazde de sânge de la Tisa pana la Marea cea Mare, ca sa le pot citi în limba mea. Dacă întindem mâna peste poienele cu flori ale strămoșilor, îi putem atinge mâna Sfântului Apostol Andrei.
Noi suntem biruitori, căci Arhanghelul l-a învins pe Satan; noi, cei care credem. În România sunt tineri ce pictează biserici ce răsar din pământ spre izbânda de peste Veac a moșilor și strămoșilor lor. În fotografie este Daniela Urdea, româncă din Țara Făgărașului la Doboi, județul Harghita.
Doamne ajută!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook