Dezbatere pe tema „Drumul spre Vozia” în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din București!
![](https://magazincritic.ro/wp-content/uploads/2017/10/Aldea34.jpg)
Drumul spre Vozia este un roman fantasy a cărui intrigă depășește sfera beletristicii, abordând în mod profesionist probleme de natură teologică, sociologică, folclorică, istorică etc. – domenii pe care Mihai-Andrei Aldea le stăpânește de minune, transformând, astfel, o poveste într-un adevărat (și complex) fenomen cultural.
Vă invităm, prin urmare, luni, 30 octombrie 2017, ora 18, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare (Str. Boteanu nr. 1), la un deloc surprinzător „Camelot” românesc, o Masă Rotundă unde autorul va răspunde întrebărilor invitaților speciali, iar invitații speciali împreună cu autorul vor răspunde întrebărilor publicului.
Acolo îi veți întâlni (sau, după caz, reîntâlni) pe:
Pr. MIHAI-ANDREI ALDEA
(autorul volumelor: Zboruri; Zbor prin vâltoarea vremilor; Lumina Adevărului. Un studiu ortodox asupra adventismului și altor secte apropiate; Ortodoxia și artele marțiale; Drumul spre Vozia, 3 vol.)
OLIVIU CRÂZNIC
(autorul volumelor: …Și la sfârșit a mai rămas coșmarul; Ceasul fantasmelor)
CIPRIAN VOICILĂ
(autorul volumelor: Sfinții de lângă noi; Diavolul din pahar, Maturii străzii)
ALEXANDRA MEDARU
(autoarea volumului – în pregătire – Demoni și demiurgi)
ANA-MARIA NEGRILĂ
(autoarea volumelor: Orașul ascuns; Împăratul ghețurilor; Stelarium, 2 vol.)
și IOANA ALDEA
(primul cititor al Drumului spre Vozia)
„Mihai-Andrei Aldea este, fără îndoială, un paseist și un calofil, un credincios și un patriot, un justițiar și un satirist, un erudit și un fabulist”
(Oliviu Crâznic)
„Cine păşeşte pe Drumul spre Vozia ajunge să spere, după o vreme, un singur lucru: uimindu-se de priveliştile care i se deschid privirii, nădăjduieşte să fie un drum fără de capăt. Fie ca fascinanta călătorie în care am pornit acum să nu cunoască sfârşitul!”
(Ciprian Voicilă)
„Orice cititor care găsește Drumul spre Vozia întâlnește în calea sa o lume fantastică, plină de duh, în care cei trei eroi se luptă să distrugă forțele întunericului. Dacă reușesc, rămâne de aflat citind romanul…”
(Alexandra Medaru)
„Continuator al povestitorilor români din secolul trecut, cu un stil ce amintește de Nestor Urechea și Nicolae Batzaria sau, mai aproape de noi, de Ion Nicolae Bucur, Mihai-Andrei Aldea creează o lume fantastică, îmbinând cu măiestrie date istorice și elemente de mitologie populară pentru a realiza un cadru pentru traseul inițiatic parcurs de cei trei eroi pe drumul de la adolescență la maturitate”
(Ana-Maria Negrilă)
Organizat de Editura Evdokimos
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook