Tensiuni comerciale între China și SUA!
![](https://magazincritic.ro/wp-content/uploads/2018/09/CNN121.jpg)
New York (CNN Business) The United States has an abundance of natural gas that pollution-riddled China badly needs to wean itself off coal. Articol integral aici
«Datorită cererii nerezolvate a Chinei, Cheniere Energy, ExxonMobil (XOM) și alte companii americane de energie, doresc să construiască mai mult de două duzini de instalații scumpe pentru a exporta gaze naturale lichefiate, și în felul acesta aceste gazele pot fi transportate cu nava. China a marcat chiar vizita președintelui Donald Trump la Beijing în toamna trecută, acceptând să investească până la 43 de miliarde de dolari într-un proiect GNL din Alaska.(…)
Ca parte a războiului comercial escaladat, China a declarat marți că va impune un tarif de 10% la 60 de miliarde de dolari pentru produsele americane – inclusiv GNL.
Tensiunile comerciale ar putea face mult mai dificile pentru următorul val de instalații de export GNL să obțină finanțarea necesară pentru a ajunge la sol.
„Este în mod evident foarte interesant. Potențialul de a întârzia unele proiecte este foarte real „, a declarat Charlie Riedl, director executiv al Centrului pentru Gaze Naturale Lichide, un grup comercial care reprezintă Exxon, Chevron (CVX) și alte companii energetice.
Boomul de șisturi a creat un exces de gaze naturale în Statele Unite. În încercarea de a scăpa de fermitate, Statele Unite au început să exporte LNG în 2016, când Cheniere (LNG) din Houston a deschis terminalul Sabine Pass din Louisiana.
La începutul acestui an, Dominion Energy (D) a deschis Cove Point in Maryland, cea de-a doua facilitate de export a națiunii. (…) Apetitul chinezesc pentru GNL este în creștere rapidă. Și este pe punctul de a depăși Japonia ca cel mai mare cumpărător de GNL din lume.
Acesta este motivul principal pentru care Statele Unite intenționează să-și coboare capacitatea de export prin construirea a cel puțin 25 de instalații noi. GNL este o centrală a agendei de dominare a energiei a Trump.
În cele 12 luni care au precedat până în iunie 2018, China a fost cel de-al doilea cumpărător de LNG din SUA, potrivit firmei de consultanță în domeniul energetic Wood Mackenzie. Shell, subsidiara americană a Royal Dutch Shell (RDSA), a fost cel mai mare vânzător.
Cu toate acestea, China a apelat la achizițiile sale GNL din SUA în ultimele luni, pe măsură ce tensiunile comerciale s-au redus, potrivit ClipperData. În schimb, Beijingul se îndreaptă mai mult spre puterile de GNL Qatar, Australia și Rusia.”
„China a reușit să găsească vânzători dispuși să se apropie de curtea proprie”, a spus Matt Smith, directorul ClipperData pentru cercetarea mărfurilor.»
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook