Nu te-ai născut așa!

Foto: insidethegames.biz

De pe site-ul homosexualitate.ro aflăm un lucru interesant, deși ascuns de o parte din media mainstream:

,,Cercetările științifice arată că homosexualitatea nu este înnăscută, ci este rezultatul unor interacțiuni complexe între diferiți factori – familiali, sociali și posibil biologici.

Întrucât atracțiile și comportamentul homosexual au la bază anumite condiționări psihologice, ele se pot reduce și elimina. O decizie personală este esențială pentru reușita unui proces de schimbare.”

Așadar, este doar UN MIT faptul că este înnăscută homosexualitatea. ALT MIT e acela că nu ar fi reversibilă!

,,CE ESTE HOMOSEXUALITATEA

Termenul „homosexualitate” este un termen general folosit pentru a desemna atracțiile emoționale și sexuale fată de persoane de același sex. În practică, termenul de „homosexual” se aplică acelei persoane care întreține relații sexuale cu persoane de același sex. Cu toate acestea, nu întotdeauna aceste persoane se consideră „homosexuali”. De asemenea, termenul este folosit de activiștii pro-homosexualitate și pentru cei ce au numai atracții fată de același sex, fără a întreține și relații.

Homosexualitatea nu este o boală. Este un comportament viciat format în urma interacțiunii complexe între o multitudine de factori: conflicte personale, traume emoționale din trecut, nevoi sufletești neîmplinite, incertitudine cu privire la identitatea sexuală, înstrăinarea de părintele de același sex, abuz sexual, teamă de intimitate cu sexul opus, o eventuală cauză hormonală, influențe și propagandă prin mass-media, diferite opțiuni personale, obsesii și altele.

Această cauzalitate este rareori conștientizată; ea este adusă la lumină de obicei în cadrul ședințelor de psihoterapie, prin care subiectul este ajutat să se cunoască pe sine și să identifice acele motive și evenimente care determină și „argumentează” emoțiile și comportamentele sale prezente. De aceea, eforturile de eliminare a acestor atracții din viața individului se concentrează pe identificarea și rezolvarea cauzei, nu a efectului – homosexualitatea. Astfel, persoane care se auto-identificau ca homosexuale și care nu urmăreau o schimbare, după ce au venit la psihoterapeut pentru alte probleme, au constatat la sfârșitul terapiei că nu mai sunt atrase de persoane de același sex. În unele cazuri, terapia pentru o anumită problemă psihologică rezolvă indirect și problema atracțiilor homosexuale.

Există mai multe tipuri de homosexualitate. De asemenea, există două tipuri de „homosexuali”: ego-sintonici (cei care sunt mulțumiți de situația lor și care nu doresc să se schimbe) și ego-distonici (cei care nu sunt mulțumiți de ei și implicit vor să se schimbe).

În timp, opiniile științifice și sociologice despre homosexualitate au variat. Progresiv, începând cu anii 1970, organizații din domeniul psihologiei au renunțat să mai clasifice homosexualitatea ca o boală mintală, încadrând-o însă la tulburări de comportament. Ulterior s-a ajuns, la presiunea grupurilor de activiști și sub influența „corectitudinii politice”, ca homosexualitatea să fie declarată drept „comportament normal”, în ciuda consecințelor medicale arhicunoscute (SIDA și alte afecțiuni) asociate acestui stil de viață. Astăzi, ignorându-se realitatea celor care s-au schimbat și încălcându-se drepturile celor ce caută o schimbare, organizațiile profesionale din țările dezvoltate declară că nu există persoane care să-și fi schimbat orientarea sexuală, că nu există studii care să dovedească că schimbarea este posibilă, iar psihologilor le este interzis să acorde consiliere celor ce vor să scape de atracțiile homosexuale. Dincolo de aceste decizii bizare motivate politic, toți oamenii au drept să își aleagă ce identitate vor și au dreptul să abandoneze o identitate și un comportament alese în trecut. Acest site are la bază dreptul acelor homosexuali care vor să se schimbe de a căuta ajutor.”

Mai multe informații utile atât pentru heterosexuali, dar mai ales pentru persoanele LGBT+ care doresc revenirea la heterosexualitate pot fi găsite pe acest site-resursă: homosexualitate.ro.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns